«Ψαλίδι» στους φρουρούς πολιτικών Αρχηγών – Άθικτη η τριψήφια φρουρά του Αναστασιάδη

Μείωση 25% στις φρουρές πολιτικών Αρχηγών και πρώην αξιωματούχων - Πάνω από 100 άτομα στη φρουρά του Προέδρου λέει ο ΓΓ ΑΚΕΛ

Μειώνονται κατά 25% οι φρουρές των πολιτικών αρχηγών και των πρώην κρατικών αξιωματούχων μετά από απόφαση της υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη, και αφού προηγήθηκε η επαναξιολόγηση κινδύνου που έγινε από την Αστυνομία, για όσους διαθέτουν φρουρά.

Πληροφορίες στον τύπο αναφέρουν ότι από τους 97 αστυνομικούς οδηγούς πολιτικών αρχηγών και πρώην αξιωματούχων αφαιρούνται οι 21.

Από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αφαιρούνται οι μισοί αστυνομικοί και από οκτώ που διαθέτουν σήμερα θα γίνουν τέσσερις. Μείωση φρουράς θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων που διαθέτουν τέσσερις ή τρεις αστυνομικούς. Από τον πρώην Πρόεδρο Γιώργο Βασιλείου αφαιρείται ένας αστυνομικός και μένει με δύο, από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Βάσο Λυσσαρίδη αφαιρείται επίσης ένας αστυνομικός από τους τρεις που θα διαθέτει, ενώ παραμένει ένας αστυνομικός για την πρώην πρώτη κυρία Μιμή Κυπριανού τιμής ένεκεν.

Επίσης, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης θα συνεχίσει να διαθέτει δύο αστυνομικούς που του παραχωρήθηκαν μετά την παραίτησή του, νοουμένου ότι είχε δεχθεί απειλές μετά την εμπλοκή του με το βίντεο του Al Jazeera.

Οι εισηγήσεις της Αστυνομίας θα οδηγηθούν αύριο με πρόταση από την υπουργό Δικαιοσύνης στο Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο όσοι αστυνομικοί εξοικονομηθούν να διοχετευτούν στον έλεγχο της παλιάς Λευκωσίας αλλά και σε άλλα καθήκοντα.

Άντρος: Τι θα γίνει με τη τριψήφια φρουρά του Προέδρου;

Γίνεται μόνο λόγος για τη μείωση κατά 25% στις φρουρές των πολιτικών αρχηγών και των πρώην κρατικών αξιωματούχων και όχι για την φρουρά του προέδρου Αναστασιάδη τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι ο πρόεδρος έχει τριψήφιο αριθμό φρουράς, σημειώνοντας ότι ξεπερνούν τους 100. Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι και ο Νίκος Αναστασιάδης είναι πολιτικό πρόσωπο, προσθέτοντας ότι αναμένουν να ακούσουν με ενδιαφέρον τι θα γίνει με τη φρουρά του.

Υπενθυμίζεται ότι μειώνονται κατά 25% οι φρουρές των πολιτικών αρχηγών και των πρώην κρατικών αξιωματούχων μετά από απόφαση της υπουργού Δικαιοσύνης, και αφού προηγήθηκε η επαναξιολόγηση κινδύνου που έγινε από την Αστυνομία, για όσους διαθέτουν φρουρά.