ΠΣΕ: Η φασιστική πολιτική της κυβέρνησης Τράμπ έχει οδηγήσει το λαό των ΗΠΑ προς την πόλωση και το διχασμό

Ανακοίνωση του ΠΣΕ για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον

Διαβάστε επίσης: Χάος στις ΗΠΑ: Ραγδαίες εξελίξεις –  Στους τέσσερις οι νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Τα χθεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επικύρωσης των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ είναι το επακόλουθο της συνεχιζόμενης χαώδους πολιτικής του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Εδώ και μήνες καλεί τους οπαδούς του, στους οποίους περιλαμβάνονται οι πλέον ακροδεξιοί, φασιστικοί κύκλοι στις ΗΠΑ και το πιο βάναυσο μέρος του βαθέως κράτους, να μην αποδεχτούν τα αποτελέσματα των εκλογών προσπαθώντας να πείσει με όλα τα αθέμιτα μέσα περί νοθείας των εκλογών.

Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζουν έναντι των χωρών και των λαών που υπερασπίζονται το κυρίαρχο τους δικαίωμα να αποφασίζουν με δημοκρατικό τρόπο να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο προς όφελος της πλειοψηφίας των εργαζομένων στις χώρες τους και όχι των πλουτοκρατών και των ιμπεριαλιστών. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η άρνηση της αποδοχής των αποτελεσμάτων των δημοκρατικών εκλογών στη Βενεζουέλα για την εκλογή του νέου κοινοβουλίου συνεχίζοντας να υποστηρίζουν το ανδρείκελο τους τον Γκουαϊδό. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και η Ε.Ε. η οποία δια μέσου του ύπατου εκπρόσωπου της Ε.Ε. σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βενεζουέλα δεν γίνεται αποδεκτό από τη ΕΕ. Σε άλλες χώρες, οι ΗΠΑ εφαρμόζουν τον οικονομικό στραγγαλισμό, όπως την Κούβα και σε άλλες τον αφανισμό, όπως το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.

Η ρατσιστική, φασιστική πολιτική της κυβέρνησης Τράμπ έχει οδηγήσει το λαό των ΗΠΑ προς την πόλωση και το διχασμό, σπρώχνοντας τον στο χείλος της καταστροφής και παραβιάζοντας δημοκρατικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα. Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Τραμπ αποτέλεσε το αποκορύφωμα αυτής ακροδεξιάς πολιτικής του Τραμπ. Τα παραδείγματα της δολοφονικής αστυνομικής βίας κατά των πολιτών της χώρας, ιδιαίτερα των μαύρων και άλλων ανθρώπων από μειονότητες οδήγησε στην έξαρση της ξενοφοβίας. Επιπλέον, η διακυβέρνηση Τραμπ αποτέλεσε απειλή προς την ευημερία των πολιτών καθώς ο αριθμός των αστέγων και των ανέργων έχουν πολλαπλασιαστεί.

Το παράδειγμα της ακροδεξιάς-λαϊκιστικής πολιτικής της διακυβέρνησης Τράμπ αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την ευημερία όλων των λαών του κόσμου. Η αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές αποτελεί πεδίο αγώνα και ενότητας των λαών για ένα κόσμο της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ως Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο φιλειρηνικό κίνημα των ΗΠΑ, καθώς και στα προοδευτικά, δημοκρατικά και αντιρατσιστικά κινήματα της χώρας οι οποίοι με τον αγώνα τους ενάντια στη δράση των ακροδεξιών δυνάμεων, υπερασπίζονται το αποτέλεσμα των εκλογών και τα δημοκρατικά και ανθρώπινα τους δικαιώματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy