ΠΣΕ: Καμία στρατιωτική συνεργασία με αυτούς που σχεδίασαν το δίδυμο έγκλημα του 1974

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-ΚύπρουΜε ανακοίνωση του το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου.

Αναλυτικά: 

Τεράστια πρόκληση ενάντια στον Κυπριακό λαό αποτελεί η ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο, η οποία αναφέρει την πρόθεση των ΗΠΑ να προσφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση. Απροκάλυπτα τονίζεται επίσης, πως η συνεργασία αυτή ενεργεί ως αποτελεσματικό μέσο για την υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ!

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη οφείλει να μας εξηγήσει πως εξυπηρετεί τον Κυπριακό λαό και πως συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος η υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να δώσει εξηγήσεις στον Κυπριακό λαό για τις προθέσεις της σε σχέση με την υλοποίηση του περιβόητου Αμερικάνικου νομοσχεδίου Μενέντεζ-Ρούμπιο για άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων. Μήπως είναι προς το συμφέρον του Κυπριακού λαού η διάλυση των σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσία, όπως προϋποθέτει το εν λόγω νομοσχέδιο; Μήπως είναι προς το συμφέρον της Κύπρου και του λαού μας η πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή; Μήπως με την υλοποίηση του νομοσχεδίου Μενέντεζ-Ρούμπιο επιχειρείται ξέπλυμα του εγκληματικού ρόλου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο δίδυμο έγκλημα του 1974; Με την ίδια «εκπαίδευση» και «κατάρτιση» που απλόχερα προσφέρουν σήμερα, προσέφεραν και το 1974 στους τότε συνεργάτες τους, τη Χούντα των Αθηνών, την ΕΟΚΑ Β’ και το στρατό της Τουρκίας, για την εκτέλεση του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Ως Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) το λέμε ξεκάθαρα. Αν οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχουν πρόθεση για αναβάθμιση των σχέσεων τους και της στρατιωτικής συνεργασίας τους, εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποδεχτούμε συνεργασία με αυτούς που σχεδίασαν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ το δίδυμο έγκλημα στην Κύπρο το 1974. Κανένας στρατιώτης και στέλεχος της εθνικής φρουράς δεν έχει θέση στην εκπαίδευση και κατάρτιση για την υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Ο στρατός των ΗΠΑ και των άλλων ξένων δυνάμεων δεν έχουν καμία θέση στην Κύπρο. Ούτε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο! Το ΠΣΕ προειδοποιούσε συνεχώς πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη μας οδηγεί μακριά από τον επιδιωκόμενο στόχο για την αποστρατικοποίηση της Κύπρου. Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να προστατέψει την Κύπρο που τόσο υπέφερε και βρίσκεται προ των πυλών της διχοτόμησης, μετατρέπει την Κύπρο σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο έρμαιο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ορμητήριο πολέμου.