Με ΠΣΕΜ και ΠΟΦΕΝ συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας, εξέφρασε την πρόθεση για τακτικές συναντήσεις

ÓõíáíôÞóåéò ôçò Õðïõñãïý Ðáéäåßáò, Áèëçôéóìïý êáé Íåïëáßáò ìå ôç Ãñáììáôåßá ôçò ÐÓÅÌ êáé ôçí çãåóßá ôçò ÐÏÖÅÍ

Την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και εισηγήσεις για θέματα που απασχολούν μαθητές και φοιτητές, είχε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κατά τις σημερινές της συναντήσεις με την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) και την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), κατά τις οποίες εξέφρασε την πρόθεση για θεσμοθέτηση τακτικών συναντήσεων.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου, σημειώνεται ότι η νέα Υπουργός επέλεξε να συναντηθεί «με τους αμεσότερους αποδέκτες της υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου  Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τους μαθητές και τους φοιτητές», πριν τις συναντήσεις της με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς.

Doc.20230310.4663584.Psem Pofen Ypourgeio Paideias3
Óõíáíôþóåéò ôçò õðïõñãïý ðáéäåßáò, áèëçôéóìïý êáé íåïëáßáò ìå ôç ãñáììáôåßá ôçò ðóåì êáé ôçí çãåóßá ôçò ðïöåí

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση της Υπουργού με τη Γραμματεία της ΠΣΕΜ, συζητήθηκαν θέματα όπως η αξιολόγηση του μαθητή, η στήριξη των άπορων μαθητών, οι κτηριακές υποδομές στα σχολεία και η ψυχοπαιδαγωγική στήριξη μαθητών. Με τους εκπροσώπους των φοιτητών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη φοιτητική χορηγία, την πρακτική άσκηση, τα φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς σε ανώτερα ιδρύματα και τα αυξημένα έξοδα των φοιτητών.

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε στους εκπροσώπους των μαθητών και των φοιτητών ότι οι απόψεις τους είναι «όχι μόνο χρήσιμες και εποικοδομητικές, αλλά και αναγκαίες, για τη διαμόρφωση των πολιτικών και των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

Doc.20230310.4663585.Psem Pofen Ypourgeio Paideias2
Óõíáíôþóåéò ôçò õðïõñãïý ðáéäåßáò, áèëçôéóìïý êáé íåïëáßáò ìå ôç ãñáììáôåßá ôçò ðóåì êáé ôçí çãåóßá ôçò ðïöåí

Τους ενημέρωσε, επίσης, ότι επιδίωξη της είναι η θεσμοθέτηση τακτικών συναντήσεων μαζί τους, με σκοπό τη διαβούλευση, την ανταλλαγή απόψεων και τον εποικοδομητικό διάλογο, προς όφελος του εκπαιδευτικού μας συστήματος και της κοινωνίας της πατρίδας μας γενικότερα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.