ΠΣΕΜ προς ΥΠΠ: «Ας ακούσει εμάς, τους γονείς μας και τους καθηγητές μας που ζούμε τις συνέπειες …»


«Το ΥΠΠΑΝ προσπαθεί έντεχνα να παραπλανήσει»

Για προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για τις εξετάσεις τετραμήνων κάνουν λόγο οι οργανωμένοι μαθητές σε ανακοίνωσή τους. Η ΠΣΕΜ εκφράζει «την απογοήτευση και την αγανάκτησή μας για ακόμα μια φορά», με αφορμή την προχθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, στην οποία όπως λέει συγκρίνονται αριθμοί και εξάγονται αυθαίρετα συμπεράσματα.

Η ΠΣΕΜ παραθέτει τρία ερωτήματα «χωρίς όμως να προσμένουμε ότι θα μας δοθούν απαντήσεις». «Αφού όλα είναι τόσο καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί δεν μας κοινοποιούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τετραμήνων, τα οποία ζητήσαμε πολλές φορές και μας διαβεβαίωσαν πως θα μας τα δώσουν ενώ τα περιμένουμε ακόμα», διερωτάται. Καλεί επίσης το ΥΠΠΑΝ να απαντήσει «πως γίνεται να θεωρούν συγκρίσιμα τα αποτελέσματα της Γ’ τάξης Λυκείου των τελικών εξετάσεων με τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων ανά τετράμηνο που θεωρητικά αποτελούν εξετάσεις για ανατροφοδότηση και όχι εξετάσεις κατάταξης και ήταν με μισή ύλη», αλλά και «πώς γίνεται να θεωρούν ότι ένας θεσμός επιτυγχάνει το σκοπό του, συγκρίνοντας βαθμούς του ίδιου θεσμού, αποκόπτοντάς το από τα πραγματικά αποτελέσματα και επιπτώσεις που προσφέρει ο ίδιος ο θεσμός στους μαθητές».

Επιτέλους, υπογραμμίζει, το Υπουργείο ας σταματήσει να ωραιοποιεί την τραγική κατάσταση και να σταματήσει τις αναλύσεις καφενειακού επιπέδου. «Ας μας ακούσει εμάς τους μαθητές, τους γονείς μας και τους καθηγητές μας που ζούμε τις τραγικές συνέπειες του αντιπαιδαγωγικού θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων και ας σταματήσει να παραμυθιάζει τον κόσμο. Είναι καιρός να κατεβούν από το συννεφάκι που ζουν», τονίζει.

«Εμείς, θα είμαστε απέναντί τους. Απέναντι στο ψέμα και την παραπληροφόρηση», προσθέτει για να υπογραμμίσει καταλήγοντας ότι πρέπει «να είναι έτοιμοι να δεχτούν και τις αντιδράσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.