ΠΣΕΜ: Θα δώσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο

Η μη εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και η αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, είναι ανάμεσα στους στόχους που έθεσε για τη σχολική χρονιά 2018-2019 η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), η οποία την περασμένη Πέμπτη καταρτίστηκε σε σώμα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣτις προτεραιότητές της, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, βρίσκεται η υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και του δικαιώματος στη μόρφωση. «Θα δώσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα μετατρέψουν το σχολείο σε μεγάλο εξεταστικό κέντρο που προωθεί τη βαθμοθηρία και τον ατομικισμό» αναφέρει η ΠΣΕΜ και δηλώνει ότι θα αντισταθεί στις προσπάθειες υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, σημειώνει, θα δώσει στο ζήτημα της βίας στα σχολεία και της ασφάλειας των μαθητών που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην επικαιρότητα.

Παράλληλα, η ΠΣΕΜ κάνει λόγο για «κυνηγητό» και «στρατοκρατικό» κλίμα που προσπαθούν να αναπτύξουν διάφορες διευθύνσεις, με πρόφαση τη μαθητική στολή και την ευπρεπή εμφάνιση, το οποίο θεωρεί πως δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην παιδεία, αλλά αντίθετα την αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά ζητήματα.

Τάσσεται δε υπέρ της επαναφοράς της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών με τα λεωφορεία στα σχολεία.

Τέλος, σημειώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να αλλάξουν οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, τους οποίους θεωρεί αντιδημοκρατικούς και αντιπαιδαγωγικούς και ότι θα αγωνιστεί για να αυξηθούν οι απουσίες που δικαιούνται οι μαθητές μέσα στη σχολική χρονιά και για επαναφορά των δικαιολογημένων απουσιών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei