ΠΣΕΜ: Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του – Οι εξετάσεις τετραμήνων πρέπει να καταργηθούν τώρα

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η υπόθεση διαρροής των θεμάτων των εξετάσεων των Νέων Ελληνικών λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων τετραμήνων, αποτελεί ένα απαράδεκτο θλιβερό περιστατικό, το οποίο θέτει σε κίνδυνο το αδιάβλητο των εξετάσεων, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ, προσθέτοντας ότι για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας είναι βαρύτατα εκτεθειμένο.

«Ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει οι εξετάσεις σήμερα στις 10:30, διέκοψαν με οδηγίες τους την εξέταση βγάζοντας τους μαθητές έξω από τις τάξεις, καθότι το δοκίμιο όπως ενημέρωσαν φαίνεται να είχε διαρρεύσει», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι με βάση τα πιο πάνω δεδομένα επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Παιδείας και ζητήσαμε όπως οι σημερινές εξετάσεις αναβληθούν, αφού το περιστατικό αυτό αναπόφευκτα προκάλεσε αναστάτωση, ταλαιπωρία αλλά και περισσότερο άγχος σε όλους τους μαθητές.

«Το ΥΠΑΝ ετσιθελικά αποφάσισε όπως αφήσει τους μαθητές στις τάξεις και στο περίμενε για ακόμα μια ώρα, μέχρι να έρθει νέο γραπτό, ώστε να επαναρχίσει η εξέταση στις 11:30, φορτώνοντας τους αμφιβολίες, άγχος και περισσότερη πίεση. Πολλοί συμμαθητές μας, δικαιολογημένα αποφάσισαν μετά από αυτό το απαράδεκτο γεγονός να μείνουν εκτός της τάξης, αρνούμενοι να συμμετέχουν σε μια διαδικασία φιάσκο», συμπληρώνει.

Η ΠΣΕΜ προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχτούν οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης ή τιμωρίας για αυτούς τους συμμαθητές τους.

«Την ίδια στιγμή, σημειώνουμε πως αν το ΥΠΑΝ γνώριζε πριν την έναρξη των εξετάσεων για το συγκεκριμένο περιστατικό, τότε εκτός από εκτεθειμένο είναι και επικίνδυνο», προσθέτει.

Αναφέρει, παράλληλα, πως η ευθύνη για αυτή την απόφαση βαραίνει τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος συνεχίζει να επαναλαμβάνει εαυτόν, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον των μαθητών.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα ως προς το ότι οι εξετάσεις τετραμήνων είναι μια αποτυχημένη, αντιπαιδαγωγική διαδικασία η οποία θυματοποιεί τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών/τριών επηρεάζοντας αρνητικά, όχι μόνο την εκπαίδευση αλλά και την ψυχική και συναισθηματική υγεία τους», προσθέτει.

«Το Υπουργείο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι εξετάσεις τετραμήνων πρέπει να καταργηθούν τώρα», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην ανακοίνωση της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy