Θέματα ασφάλειας εγείρουν οι γονείς του Νηπιαγωγείου Απ. Βαρνάβας

Μέρος της ψευδοροφής στην εσωτερική είσοδο του Δημοσίου Νηπιαγωγείου Απόστολος Βαρνάβας στον Στρόβολο δεν άντεξε τις ποσότητες νερού που συσσωρεύθηκαν και κατέρρευσε την Τρίτη. Ευτυχώς το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα και όχι σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, οπότε θα σημειώνονταν και θύματα.

Η κα Εύη Χαραλάμπους, πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, εξήγησε ότι πρόκειται για σιδηροκατασκευή με γυψοσανίδες. Πρόσθεσε ότι εκτός από την ψευδοροφή, ο χώρος παιχνιδιών του σχολείου πλημμύρισε επίσης εξαιτίας του ότι οι υδρορροές του δημοτικού που γειτνιάζει καταλήγουν στους εξωτερικούς χώρους του νηπιαγωγείου.

Εξέφρασε ανησυχίες εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και για το χρόνο που ενδέχεται να χρειαστεί για επιδιορθώσεις. Τα αιτήματα του Συνδέσμου Γονέων, σημείωσε, είναι η αποκατάσταση των ζημιών άμεσα και χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των εργασιών και η εξασφάλιση πιστοποιήσεων για την καταλληλότητα του χώρου και διαβεβαιώσεων ότι δεν θα ξανασυμβούν ανάλογα φαινόμενα που να θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά.

Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος Γονέων αιτείται όπως σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την αποκατάσταση των ζημιών, διασφαλιστεί χώρος προσωρινής φιλοξενίας των παιδιών, αφού δεν προσφέρεται η αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου που γειτνιάζει, μιας και τα παιδιά όλων των τάξεων του νηπιαγωγείου βρίσκονται στον ίδιο χώρο και δεν βγαίνει το διδακτικό πρόγραμμα.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της χρονικής περιόδου τα παιδιά του νηπιαγωγείου μετακινούνται ώστε να πραγματοποιήσουν τις πρόβες τους στην αίθουσα εκδηλώσεων τα παιδιά του δημοτικού. Πληροφορίες της «Χαραυγής» αναφέρουν ότι η Σχολική Εφορεία θα προκηρύξει άμεσα προσφορές για πλήρη αντικατάσταση της ψευδοροφής, σύμφωνα με προδιαγραφές και οδηγίες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, πληροφορίες τόσο από τη Σχολική Εφορεία, όσο και από τον Σύνδεσμο Γονέων κάνουν λόγο για κακοτεχνίες και ευρύτερο πρόβλημα.

Ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Αντρέας Μαραγκός, απαντώντας στη «Χαραυγή» απέρριψε το ενδεχόμενο κακοτεχνίας, σημειώνοντας ότι τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές.

Υποστήριξε ότι επηρεάστηκε μέρος της ψευδοροφής εξαιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης νερού, εξαιτίας των κλειστών υδρορροών. Ανέφερε ότι μέχρι χθες έγιναν εργασίες καθαρισμού των υδρορροών και μόνωσης της οροφής και είπε ότι το Σαββατοκύριακο θα αντικατασταθεί η ψευδοροφή -που είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδα- από άλλου είδους υλικό ψευδοροφής, πιο ελαφρύ, με το οποίο θα αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, είπε, τα παιδιά θα επιστρέψουν στο νηπιαγωγείο τους τη Δευτέρα.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Χαραυγής» εάν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το Υπουργείο Παιδείας θα ικανοποιήσει το αίτημα του Συνδέσμου Γονέων για πιστοποίηση της καταλληλότητας του χώρου, ο κ. Μαραγκός ανέφερε ότι στο παρόν στάδιο δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο και το Υπουργείο θα χειριστεί αναλόγως ένα τέτοιο αίτημα.

Άννα Μισιαούλη