Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους Τ/κ

Στην τ/κ κοινότητα άλλες 40.000 εμβόλια AstraZeneca, 10.000 Pfizer και 1.000 J&J

Έλα στο Google News

Η διαδικασία για έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού συζητήθηκε πρόσφατα σε συνεδρίαση της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Υγείας.

Ο Ελληνοκύπριος επικεφαλής της επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού, δήλωσε πως εξηγήθηκε στους Τ/κ η διαδικασία για έκδοση και ότι θα πρέπει να διαβιβάσουν τα στοιχεία τους, ώστε να καταχωρηθούν στη βάση δεδομένων και να μπορούν να εκδίδουν το πιστοποιητικό. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από Τ/κ για την έκδοση του πιστοποιητικού και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά τα στοιχεία θα διαβιβαστούν γρήγορα. «Παρακαθήσαμε σε συνάντηση με την ομάδα εργασίας και εμπειρογνώμονες από κάθε πλευρά για την πανδημία και τους ενημερώσαμε για τη διαδικασία. Αναμένουμε τώρα από τους Τ/κ, μέσω της δικοινοτικής επιτροπής, να μας στείλουν στοιχεία όσων δυνητικά μπορούν να έχουν το πιστοποιητικό, δηλαδή είτε νόσησαν είτε έχουν εμβολιαστεί», εξήγησε ο κ. Φυλακτού. Ανέφερε, επίσης, ότι χθες παραδόθηκαν στην τ/κ κοινότητα μέσω του σημείου διέλευσης του Αγίου Δομετίου 40.000 εμβόλια AstraZeneca, 10.000 Pfizer και 1.000 J&J.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για τη διέλευση στα οδοφράγματα, εξήγησε ότι υπάρχει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία και κάθε 14 μέρες διαβιβάζονται στοιχεία με βάση τα οποία, αν υπάρξει ανάγκη, αλλάζουν τα μέτρα που ισχύουν για διέλευση.

Στο μεταξύ, το «υπουργικό συμβούλιο» σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», μετά και την ανησυχητική αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων, αποφάσισε παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι και την 10η Αυγούστου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα κατεχόμενα ισχύει από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.