Ψηφίσματα ενέκρινε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για τη μεταρρύθμιση της Τ.Α. και τις ανασκαφές στη Γεροσκήπου

Δύο ψηφίσματα εγκρίθηκαν στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για την διάσωση του Δ. Γεροσκήπου, στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης που διοργάνωσαν, στην παρουσία του Δημάρχου Γεροσκήπου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, με αντικείμενο συζήτησης τη διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου και την ανασκόπηση των μέχρι σήμερα ενεργειών της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο αμφιθεατράκι του «Ιεροκήπειου Δημοτικού Πάρκου» εγκρίθηκαν τα δύο ψηφίσματα , σύμφωνα με τα οποία, καλείται η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ενσκήψουν με σοβαρότητα πάνω στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τ.Α.

Η ουσία αυτής, προσθέτουν, δεν είναι η μείωση των δήμων, για την οποία επιδεικνύεται πολλή σπουδή από κάποιους, αλλά ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού της πλαισίου προς όφελος των πολιτών. Ρυθμίσεις που θα επιβληθούν αντιδημοκρατικά και χωρίς τη συμμετοχή και τη βούληση των τοπικών κοινωνιών είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, προστίθεται στο ψήφισμα.

Με το δεύτερο ψήφισμα η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για την διάσωση του Δ. Γεροσκήπου, καλεί τη Κυβέρνηση, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Αρχαιοτήτων να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες τόσο για την απρόσκοπτη συνέχιση των ανασκαφών που διενεργούνται στο τεμάχιο 223 στη Γεροσκήπου όσο και για τη διάσωση, προστασία και ανάδειξη των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως και σχετίζονται με την αρχαία Ιεροκήπια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.