Ψηφίζουμε για την Κύπρο

Ο πρώτος γύρος των εκλογών ανήκει πλέον στην ιστορία. Η ερχόμενη Κυριακή θα καθορίσει την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μας για τα επόμενα χρόνια.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διαγράφοντας εξαιρετική πορεία κατάφερε να πάρει ψηλό ποσοστό το οποίο του δίνει το δικαίωμα να προσβλέπει στην ερχόμενη Κυριακή με αισιοδοξία.

Μέχρι σήμερα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απέδειξε ότι έχει τις γνώσεις, την ικανότητα, την εντιμότητα και τη βούληση να κυβερνήσει τον τόπο με τρόπο που να καθιστά το λαό περήφανο, θα κατανέμει δικαιότερα τον παραγόμενο πλούτο και θα στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων με πρώτο και κύριο το Κυπριακό.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, προτού μπω στην ουσία, θα πω ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διαθέτει γνωριμίες και αξιοπιστία τόσο στον ΟΗΕ, όσο και στην Ε.Ε. αλλά και στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Στον αντίποδα ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν διαθέτει την ανάλογη αξιοπιστία. Αυτό καθίσταται πιο έντονο από το γεγονός ότι στηρίζεται από πολιτικά κόμματα και πρόσωπα που διαφωνούν με τη συμφωνημένη βάση λύσης, όπως η ΕΔΕΚ, η Αλληλεγγύη, ο Α. Θεμιστοκλέους, η Ελ. Θεοχάρους κ.α. Τυχόν επικράτηση του όχι απλά και μόνο θα δυσκολέψει τη λύση του Κυπριακού αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στη διχοτόμηση. Αντιθέτως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει τη βούληση για την ανάληψη αμέσως πρωτοβουλίας στη βάση συγκεκριμένου πλάνου και προτάσεως με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Η αξιοπιστία που τον συνοδεύει αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σε ότι αφορά την οικονομία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε κατ’ επανάληψη ότι σε καμμιά περίπτωση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της. Αντιθέτως θα επιδιώξει τη σταθερότητα με ταυτόχρονη στήριξη όσων έχουν ανάγκη από τη στήριξη της πολιτείας. Δηλαδή των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται θέσεις που οδηγούν ακριβώς εκεί. Διευκρινίζω ότι το ΑΚΕΛ ουδέποτε ήταν ενάντια στο επιχειρείν ή στα κέρδη. Εκείνο που διεκδικούσε και διεκδικεί ήταν η δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου.

Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται προοδευτικές προτάσεις για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τα νεαρά ζευγάρια, τους νέους, τις γυναίκες, τα άτομα της τρίτης ηλικίας και όλες τις ομάδες του πληθυσμού.
Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ανδρέα Μαυρογιάννης έχει τα εχέγγυα να κυβερνήσει την Κύπρο με εντιμότητα, διαφάνεια, λογοδοσία και με σεμνότητα. Λειτουργώντας ως πρότυπο συμπεριφοράς.

Απευθύνεται έκκληση σε όλους τους πολίτες, τους υποψήφιους και τα κόμματα που αγαπούν την Κύπρο, που προσβλέπουν σε καλύτερο μέλλον για την χώρα και το λαό μας, να ψηφίσουν για την Κύπρο.

Να υπερψηφίσουν Ανδρέα Μαυρογιάννη για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Άντρος Κυπριανού
Τέως Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ

6.2.2023

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy