Ψηφίζουν για απεργία σήμερα οι υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι τραπεζικοί υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας , καθώς με τη ψήφο τους καλούνται να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα, αν και όταν το κρίνει αναγκαίο για να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τράπεζα, υπό το φως της πρόθεση της εργοδοτικής πλευράς να προχωρήσει σε πλεονασμό 350 ατόμων.

Στις τρεις το απόγευμα αρχίζουν οι επαρχιακές Συνελεύσεις των εργαζομένων και οι κάλπες -μια σε κάθε επαρχία- θα ανοίξουν από τις 15:30 ως τις 19:00 το βράδυ.

Η ΕΤΥΚ στο μηνημα προς τους εργαζόμενους, επισημαίνει πως εάν δεν υπάρξει αντίδραση, τότε όλες οι Τράπεζες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελληνικής.

Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας Ολιβέρ Γκάτζκε απευθύνει πρόσκληση στην ΕΤΥΚ να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μία συλλογική σύμβαση που να διασφαλίζει την ευρωστία της τράπεζας.
Σημειώνει ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να συμβιβαστεί και να συμφωνήσει σε μια ολιστική λύση για όλες τις εκκρεμότητες και σημειώνει πως μια πιθανή απεργία, θα προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση στο τραπεζικό σύστημα. 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.