Ψηφίζουν για τη δεύτερη πατρίδα τους, την Κύπρο, οι Ομογενείς στην Πάφο

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Ψηφοφόροι Κύπρος Ψηφοφόροι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Προεδρικές Εκλογές 2023. // Presidential Elections 2023 – Voters Cyprus Citizens exercise their right to vote at the 2023 Presidential Elections.

Ψηφίζουν για τη δεύτερη πατρίδα τους την Κύπρο, οι ομογενείς που ζουν στην Πάφο, σύμφωνα με τη Μάγια Καριμπίδη, πρόεδρο του Ποντιακού Σωματείου “Άγιος Γεώργιος” στην Πάφο.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Καριμπίδη, ανέφερε πως οι ομογενείς θα πάνε να ψηφίσουν γιατί θεωρούν την Κύπρο δεύτερη πατρίδα τους.

«Αγαπάμε την Κύπρο και νοιαζόμαστε για τον τόπο, που μας φιλοξενεί, αλλά και για την επαρχία Πάφου στην οποία διαμένουμε», δήλωσε. Επεσήμανε, επίσης, πως για τους ίδιους μεγάλη σημασία, έχει ποιος θα αναλάβει την νέα προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ποιος πραγματικά θα κοιτάξει το μέλλον της νεολαίας.

Εκτίμησε επίσης πως πρέπει όλοι να μεταβούν στην κάλπη και να ψηφίσουν αυτόν από τους 14 υποψηφίους προέδρους που θεωρούν ότι είναι καταλληλότερος και που «διαθέτει και μόρφωση ψυχής».

Όπως είπε, «ελπίζουμε ότι θα εκλεγεί ο πιο σωστός, που θα νοιαστεί για τον τόπο μας», προσθέτοντας πως αυτός που θα εκλεγεί θα πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στους ομογενείς, που έχουν με τους Ελληνοκυπρίους πολλά κοινά. «Έχουμε μια κοινή ιστορία, αλλά και κοινό πόνο», συμπλήρωσε .

Δραττόμενη της ευκαιρίας, η κ Καριμπίδη αναφέρθηκε στους νέους ομογενείς που αν και είναι σπουδασμένοι και πτυχιούχοι δεν βρίσκουν θέσεις εργοδότησης. «Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι και εμείς είμαστε άνθρωποι που έχουμε αρχές και αξίες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.