Ψηφοδέλτια υπέρ του Α. Χρίστου πέρασαν ως άκυρα

Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

Με τις καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και την προσκόμιση τεκμηρίων ξεκίνησε χθες στο Εκλογοδικείο η επί της ουσίας εκδίκαση του αιτήματος του Ανδρέα Χρίστου, για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Λεμεσού.

Στη χθεσινή διαδικασία, με την οποία άρχισαν οι αγορεύσεις των δύο πλευρών, παρουσιάστηκαν δύο ψηφοδέλτια που είχαν θεωρηθεί ως άκυρα και τα οποία θα έπρεπε, σύμφωνα με τους δικηγόρους του τέως δημάρχου Λεμεσού, να προσμετρήσουν υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου. Τα σύμβολα στα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια, που θεωρήθηκαν άκυρα και τα οποία παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, αφορούν διπλό σταυρό προτίμησης και αριστερόστροφο “ν”, το οποίο επεκτεινόταν εκτός τετραγώνου.

Καταθέτοντας εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ο οποίος ήταν εντεταλμένος στο Εκλογικό Κέντρο Δ’ του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ανέφερε ότι δύο ψηφοδέλτια, που είχαν σύμβολο προτίμησης υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου, αμφισβητήθηκαν και λανθασμένα ακυρώθηκαν και όπως είπε, είχε γίνει και προφορική ένσταση στην προεδρεύουσα του Εκλογικού Κέντρου. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας υποστήριξε πως καμία επίσημη ένσταση δεν είχε γίνει. Ενώπιον του Εκλογοδικείου κατατέθηκαν ως τεκμήρια, από τη Νομική Υπηρεσία, τα φύλλα καταμέτρησης του εν λόγω Εκλογικού Κέντρου για τους δημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους Σχολικούς Εφόρους.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις άλλων δύο μαρτύρων, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν από την πλευρά του Ανδρέα Χρίστου συνολικά 20 μάρτυρες. Εκτός από τη σημερινή διαδικασία, οι επόμενες δικάσιμοι έχουν οριστεί από το Δικαστήριο για τις 6, 7 και 9 Ιουνίου.

Χρήστος Χαραλάμπους