Ψηφοφορία για το αν ο Τζόνσον πρέπει να παραπεμφθεί για παραπλάνηση της Βουλής των Κοινοτήτων για το partygate

Οι Βρετανοί βουλευτές θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν την Πέμπτη επί πρότασης του ηγέτη των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ για παραπομπή του Μπόρις Τζόνσον στην κοινοβουλευτική επιτροπή ασυλίας ώστε να εξεταστεί αν παραπλάνησε το σώμα αναφορικά με το partygate.

Τη διενέργεια της ψηφοφορίας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων σερ Λίντσεϊ Χόιλ, στη διακριτική ευχέρεια του οποίου εναπόκεινται τέτοιου είδους κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Πάντως η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας έτσι ώστε να δεσμεύσει τους Συντηρητικούς βουλευτές, που με την ευρεία πλειοψηφία που διαθέτουν αναμένεται να καταψηφίσουν την παραπομπή του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον ότι εσκεμμένα και επανειλημμένα διαβεβαίωσε αναληθώς τους βουλευτές πως οι καταγγελλόμενες ως πάρτι συναθροίσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown δε συνιστούσαν παραβίαση των κανόνων κατά της πανδημίας.

Ο κ. Τζόνσον πλήρωσε την περασμένη εβδομάδα πρόστιμο 50 λιρών που του επέβαλε η Μητροπολιτική Αστυνομία για την παρουσία του σε μίνι πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλιά του στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2020.

Η προαναγγελία της ψηφοφορίας από τον σερ Λίντσεϊ έγινε λίγες ώρες πριν από την απογευματινή δήλωση που θα κάνει ο κ. Τζόνσον ενώπιον των βουλευτών με την οποία θα απολογηθεί για το partygate και θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.