Η ψήφος του λαού είναι ιερή και σεβαστή, δήλωσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

'Aσκηση εκλογικού δικαιώματος Μητροπολίτη Κωνσταντιας Βασίλειου για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Η ψήφος του λαού είναι και ιερή και σεβαστή, δήλωσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Βασίλειος εξηγώντας ότι με την έννοια ιερή δεν αναφέρεται μόνο στην πολιτική έννοια, «αλλά είναι ένα γεγονός που συμβαίνει εντός της εκκλησίας, γι’ αυτό είναι απόλυτα σεβαστή (η ψήφος) και την αποδεχόμαστε».

Σε δηλώσεις απόψε στην Μητρόπολη Κωνσταντίας, πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, αλλά με την καταμέτρηση των ψήφων να βρίσκεται σε υψηλό ποσοστό, ο Μητροπολίτης Βασίλειος είπε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πορευθεί και εντός της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή του Προκαθημένου της εκκλησίας. «Επίσης η ψήφος της Ιεράς Συνόδου είναι ιερή, γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία ανησυχία ότι θα δημιουργηθούν αναταράξεις ή οποιαδήποτε προβλήματα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ποιον θα στηρίξει στην Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου απάντησε «αυτή την ώρα δεν νομίζω. Θα δούμε μετά την επικύρωση του αποτελέσματος από την Ιερά Σύνοδο». Τότε ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του, συμπλήρωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy