Κάθε ψήφος της Αριστεράς ρίχνεται στην κάλπη της αλλαγής

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εκλέγουμε Πρόεδρο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη στασιμότητα στο Κυπριακό που οδηγεί στην οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα ενεργειακά αδιέξοδα. Θα κληθεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας μας στην Ευρώπη και διεθνώς. Ο επόμενος Πρόεδρος θα χειριστεί σοβαρά κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα, τα θέματα παιδείας, υγείας, μετανάστευσης, όπως και εργασιακά θέματα που είναι ανοιχτά. Αναλόγως ποιος θα είναι ο Πρόεδρος και ποια θα είναι η φιλοσοφία του, θα είναι και οι λύσεις που θα δοθούν στα προβλήματα.

Η πλειοψηφία του λαού μας δηλώνει ότι θέλει αλλαγή. Αλλαγή δεν μπορούν να φέρουν οι κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης που δηλώνουν συνεχιστές των πολιτών Αναστασιάδη.

Η αλλαγή μπορεί να επέλθει μόνο με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη μπορεί να στηριχθεί από όλες τις δυνάμεις που νιώθουν απογοήτευση, θυμό, κοροϊδία και ντροπή από τη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη – Αβέρωφ Νεοφύτου – Νίκου Χριστοδουλίδη, η οποία μας έκανε διεθνώς ρεζίλι με τα «χρυσά» διαβατήρια, με τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες, με τα σκάνδαλα διαφθοράς με τους «Ρίκκους και Γιαννάκηδες»…

Η αλλαγή μπορεί να στηριχθεί από ανθρώπους που θέλουν να παταχθεί το ρουσφέτι και η ημετεροκρατία και να εμπεδωθεί στον τόπο μας η αξιοκρατία, η εντιμότητα, η χρηστή διοίκηση.

Οι άνθρωποι του ΑΚΕΛ και της ευρύτερης Αριστεράς έχουν σημαντικό ρόλο και λόγο να διαδραματίσουν για την αλλαγή. Είναι άνθρωποι που επιδιώκουν λύση του Κυπριακού. Επιδιώκουν κοινωνική δικαιοσύνη και δίκαιο κράτος, δημοκρατία και ελευθερία. Δεν έχουν δικαίωμα οι άνθρωποι που ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς, έστω και αν κάποιοι νιώθουν δυσαρεστημένοι, να παραμείνουν αδρανείς σε αυτές τις εκλογές, όπου το διακύβευμα είναι είτε η αλλαγή είτε η συνέχιση και εδραίωση του σάπιου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου που νέμεται την εξουσία και τα λάφυρά της τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η Αριστέρα λοιπόν μπορεί, όπως έπραξε πολλές φορές και στο παρελθόν, μαζί με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους του κεντρώου χώρου και της ευρύτερης προοδευτικής δεξιάς να εργαστούν όλοι μαζί με κοινό στόχο την αλλαγή και μια νέα διακυβέρνηση με τον Α. Μαυρογιάννη στη βάση των προγραμματικών του θέσεων για να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.