Ψηλά ο πύχης για κυρώσεις στην Τουρκία για την κυβέρνηση – Περνά πάντα απο κάτω

Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης αναφερόμενος στο επικείμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Όπως τόνισε, και στο παρελθόν η κυβέρνηση έβαζε το πήχη πολύ ψηλά και δυστυχώς πάντα περνούσε από κάτω.

Πρόσθεσε ότι η στρατηγική των ευρωπαίων ηγετών είναι να προχωρήσουν με τον διάλογο και όχι με κυρώσεις, και εκτίμησε ότι η αποχώρηση του Όρους Ρέις άλλαξε τα δεδομένα.

Είπε πάντως ότι είναι θετικό ότι καταβάλλονται προσπάθειες για έναρξη διαλόγου τόσο για λύση του κυπριακού όσο και των ελληνοτουρκικών διαφορών. Πάντως ο κύριος Λουκαΐδης εκτίμησε ότι έχει επιβαρυνθεί το κλίμα, αφού έχει πληγεί η αξιοπιστία της Κύπρου με αφορμή το σκάνδαλο με τα διαβατήρια.

Από την πλευρά της η αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου τόνισε ότι η κυπριακή δημοκρατία πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση, τότε δεν μπορεί να συρθεί στον όποιο διάλογο με υπαρκτό το κίνδυνο να μην υπάρξουν τα θεμιτά αποτελέσματα.

Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί η κυβέρνηση έβαλε στην ατζέντα των συζητήσεων την επιβολή κυρώσεων στη Τουρκία, οι οποίες πρέπει να είναι αποτρεπτικές.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Τσαβούσογλου, η κυρία Ερωτοκρίτου είπε ότι το ΔΗΚΟ είναι υπερ της λύσης Δ.Δ.Ο με το σωστό περιεχόμενο.

Ο βουλευτής των οικολόγων Γιώργος Περδίκης εκτιμά ότι δεν θα επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία και αυτό θα την οδηγήσει σε περαιτέρω αποθράσυνση.

 

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy