Ψηλά στην προεκλογική ατζέντα του ΔΗΣΥ η λογοκλοπή του Χριστοδουλίδη

Ευθύμιος Δίπλαρος: «O κ. Χριστοδουλίδης στην πρώτη του εμφάνιση παρουσιάστηκε με κλεμμένο κείμενο και κλεμμένες ιδέες»

 

Ο ΔΗΣΥ δείχνει αποφασισμένος να πλήξει με όλες του τις δυνάμεις την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, την οποία θεωρεί ως μεγάλο κίνδυνο για τη συνοχή του κόμματος. Γνωρίζουν στον ΔΗΣΥ ότι η κύρια δεξαμενή από την οποία θα αντλήσει ψήφους ο Ν. Χριστοδουλίδης είναι η δεξαμενή του ΔΗΣΥ και προσπαθούν να αποκόψουν τις γέφυρές του με το κόμμα.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης παρά το ότι παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος, στην πραγματικότητα, και στη βάση δικών του δηλώσεων, θεωρεί τον εαυτό του ως υποψήφιο προερχόμενο από τον ΔΗΣΥ. Με δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Sigma, ο κ. Χριστοδουλίδης επαναβεβαίωσε την κομματική του προέλευση, αλλά και τη στήριξή του στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι ανήκει στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, αρνούμενος ότι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη υπάρχει διαφθορά και μιλώντας για επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Στον ΔΗΣΥ πάντως δεν παραλείπουν να κτυπούν τον κ. Χριστοδουλίδη για την αντιγραφή αποσπασμάτων της ομιλίας Κασουλίδη του 2008 που περιλήφθηκαν στην εξαγγελία της υποψηφιότητάς του από τον ίδιο. Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, δήλωσε χθες ότι ο κ. Χριστοδουλίδης στην πρώτη του εμφάνιση παρουσιάστηκε με κλεμμένο κείμενο και κλεμμένες ιδέες, προσθέτοντας ότι ο υποψήφιος εκφράστηκε με εκτεταμένη λογοκλοπή από την εξαγγελία Κασουλίδη το 2008. Πράξη που εγείρει ένα ζήτημα βαθιά πολιτικό, ηθικό και δεοντολογικό και που πρέπει ο ίδιος να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, υπογράμμισε ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Το θέμα της λογοκλοπής φαίνεται να απασχολεί έντονα και τα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης, με καθηγητές και πανεπιστημιακούς να θεωρούν σοβαρό το ατόπημα του κ. Χριστοδουλίδη, επισημαίνοντας ότι εάν επρόκειτο για μαθητή ή φοιτητή θα είχε σοβαρές επιπτώσεις. Εγείρουν σοβαρό θέμα πολιτικής δεοντολογίας και ευθιξίας, με τον κ. Χριστοδουλίδη να προσπαθεί να ξεπεράσει το θέμα, επιδιώκοντας να πέσει στα μαλακά και να ξεχαστεί…

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.