Ψηλά στις προτεραιότητες του Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου η ασφάλεια σε παραλίεςΨηλά στις προτεραιότητες του Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου είναι η ασφάλεια στη θάλασσα και στις παραλίες, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Ο Σύνδεσμος «εκφράζει την αναγκαιότητα για διασφάλιση ψηλού επιπέδου υπηρεσιών προστασίας λουομένων, είτε πρόκειται για μέτρα προστασίας στη θάλασσα, είτε για προστασία προσωπικών αντικειμένων στις παραλίες, είτε για θέματα καθαριότητας, ρύπανσης ή τήρησης των κανονισμών».

Προσθέτει ότι «η προστασία σε παραλία και θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αναμενόμενων τουριστικών υπηρεσιών σε κάθε ποιοτικό προορισμό. Γι’ αυτό και αναμένεται επαρκής αριθμός ναυαγοσωστών, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά στις περιόδους αιχμής, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να παρέχονται ψηλού επιπέδου επιτήρηση, κατάρτιση και παρακίνηση προς τους επαγγελματίες ναυαγοσώστες».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει πως «εξίσου σημαντική είναι η επαρκής επιτήρηση ασφάλειας των παραλιών για αποφυγή κλοπών περιουσίας, γι’ αυτό και χαιρετίζεται η ύπαρξη χώρων φύλαξης σε ορισμένες παραλίες και αναμένουμε ακόμα ευρύτερη χρήση τους, ενώ θα πρέπει να τοποθετηθούν σημάνσεις με οδηγίες προς τους παραθεριστές για καλύτερη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων τους».

Επισημαίνει ακόμη ότι «προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών, θα ήταν πολύ υποβοηθητική η παρουσία ένστολων οργάνων ασφαλείας, είτε ειδικών αστυνομικών, είτε λειτουργών αστυνόμευσης των τοπικών αρχών».