Ψηλά τα κεφάλια… Μεγάλη η προσφορά του ΑΚΕΛ στην κοινωνία

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Στις 14 Απριλίου 1941 ιδρύεται το ΑΚΕΛ, η συνέχεια του ΚΚΚ, το οποίο είχε ιδρυθεί από το 1926. Ένας σχεδόν αιώνας ζωής και δράσης για το ΚΚΚ – ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ έχει τη δική του σφραγίδα στη σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου. Το κύρος και η επιρροή του επεκτείνονται πέραν των κομματικών μελών και των εκλογικών ποσοστών του. Η μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού προσβλέπει στο ΑΚΕΛ και συνδέει τις προσδοκίες της για ένα καλύτερο μέλλον του λαού και της πατρίδας μας με τους ταξικούς και πολιτικούς του αγώνες. Αγώνες για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, για δημοκρατία και αλληλεγγύη, για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό.

Το ΑΚΕΛ όλα αυτά τα χρόνια κοιτάζει τον κάθε Κύπριο πολίτη στα μάτια. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις, αλλά ουδέποτε εγκλημάτησε σε βάρος του λαού μας, όπως έπραξαν άλλες πολιτικές δυνάμεις και συνεχίζουν να πράττουν…

Το ΑΚΕΛ νιώθει την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου και αυτό είναι που το επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη. Είναι υποχρέωση του ΑΚΕΛ να συνεχίσει να εκσυγχρονίζεται και να ανανεώνεται παραμένοντας πιστό στις βασικές ιδεολογικές του αρχές και αξίες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προβαίνει σε αποτελεσματικές παρεμβάσεις προς όφελος των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς, για ένα καλύτερο μέλλον.

Το ΑΚΕΛ καλείται, μέσα από τις συνεχείς κρίσεις του καπιταλισμού, να υποδείξει το σάπιο του συστήματος, που συνεχώς προσπαθεί να αναμορφώνεται για να επιβιώνει, και να αποδείξει το μέλλον δεν είναι ο καπιταλισμός αλλά ο σοσιαλισμός.

Το ΑΚΕΛ έχει να αντιπαλέψει τις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές της Δεξιάς και ακροδεξιάς, τα κατεστημένα και την αλαζονεία της εξουσίας. Απαιτούνται βαθιές και ριζοσπαστικές τομές στην κοινωνία μας. Μόνο το ΑΚΕΛ μπορεί να τις επιφέρει. Το ΑΚΕΛ δεν είναι το ίδιο με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και η μακρά ιστορία του το αποδεικνύει. Είναι το κόμμα της μάχιμης Αριστεράς που μπορεί να φέρει την πραγματική και προοδευτικά ποιοτική αλλαγή. Οι πολίτες καλούνται να στηρίξουν ακόμη περισσότερο το ΑΚΕΛ δίνοντάς του δύναμη, γνωρίζοντας ότι θα την επιστρέψει και με το παραπάνω πίσω στον λαό.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.