Σε προχωρηµένο στάδιο η εξέταση της αίτησης από το Συµβούλιο Αποφυλάκισης

 

Φαίνεται ότι το Συµβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουµένων Επ’ Αδεία κάνει «καλά» τη δουλειά του στην προσπάθεια να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις προς τον Νίκο Αναστασιάδη. Σύµφωνα µε πληροφορίες της «Χ», το Συµβούλιο µετά τη σκανδαλώδη απόφαση για αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και µετά τις καλοκαιρινές διακοπές, επανάρχισε τις εργασίες του πριν από περίπου 15 µέρες εξετάζοντας πρώτη την αίτηση αποφυλάκισης µεγαλοεπιχειρηµατία, ο οποίος καταδικάστηκε το 2014 σε ποινή 12 χρόνων για υπόθεση σεξουαλικής εκµετάλλευσης ανηλίκων.

Ο επιχειρηµατίας είχε παραδεχθεί ενοχή και καταδικάστηκε για διάφορες κατηγορίες που αφορούσαν υπόθεση σεξουαλικής εκµετάλλευσης δύο ανήλικων κοριτσιών 13,5 και 15,5 ετών. Το 2016 η ποινή του µειώθηκε κατά τρία χρόνια µετά από έφεση στο Ανώτατο. Ακολούθως η ποινή του επιχειρηµατία παιδεραστή µειώθηκε περαιτέρω µε την προεδρική χάρη που δόθηκε σε όλους τους φυλακισµένους κατά την επανεκλογή Αναστασιάδη και πρόσφατα ο κατάδικος υπέβαλε αίτηση για αποφυλάκιση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, το Συµβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουµένων Επ’ Αδεία εξετάζει µε ιδιαίτερη ζέση την αίτηση και βρίσκεται µάλιστα σε προχωρηµένο στάδιο. Ζητήθηκαν, σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, επουσιώδη στοιχεία και είναι θέµα χρόνου να αποφυλακιστεί ακόµα ένας παιδεραστής.

Αποφυλακίζεται και έµπορος ναρκωτικών; Στις Κεντρικές Φυλακές κυκλοφορεί έντονα η φήµη πως σύντοµα θα αποφυλακιστεί και έµπορος ναρκωτικών, ο οποίος καταδικάστηκε µε 19 χρόνια φυλάκιση για εµπορία τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών -πρωτοφανούς ποσότητας για τα κυπριακά δεδοµένα. Σύµφωνα µε πληροφορίες η ποινή του µειώθηκε κατά 5 χρόνια ένεκα προεδρικής χάρης που δόθηκε τελευταία από τον Πρόεδρο χωρίς εξαιρέσεις, ενώ ενδέχεται να του χαριστούν άλλα 5 χρόνια και στο τέλος από τα 19 χρόνια που καταδικάστηκε να εκτίσει µόνο τα 8 χρόνια.

Εξαργυρώνονται προεκλογικές δεσµεύσεις

Να υπενθυµίσουµε ότι η «Χ» µε ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει ότι µεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών η κυβέρνηση έταζε µείωση ποινής σε φυλακισµένους. Αξιωµατικοί και δεσµοφύλακες που πρόσκεινται στον ΔΗΣΥ υπόσχονταν στους φυλακισµένους και στις οικογένειές τους αύξηση των προεδρικών χάρων που δίνει ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας εάν επανεκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης. Αξιωµατικοί και δεσµοφύλακες που υποστήριζαν Αναστασιάδη, υπόσχονταν επίσης µείωση της καταδίκης όλων των φυλακισµένων κατά ένα τέταρτο.

Μάλιστα, οι υποσχέσεις αυτές δίνονταν -όπως ισχυρίζονταν οι ίδιοι- σε συνεννόηση µε τον αρµόδιο υπουργό Ιωνά Νικολάου και τη διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών.

Σπύρος Σωτηρίου