Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, αίτημα σε εκκρεμότητα…

Με ένα διαφορετικό web tv επιστρέφουμε και πάλι, όχι τόσο μουσικό, όσο προοδευτικό και φοιτητικό.

Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, είναι η παράταξη της Αριστεράς στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα. Η Προοδευτική Κίνηση, δημιούργημα της ανάγκης για οργανωμένο αγώνα στο φοιτητικό κίνημα, ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1974 στην Αθήνα, από μια ομάδα δημοκρατικών και προοδευτικών φοιτητών, που συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα.

H παράταξη της Αριστεράς, συνάντησε τη λυσσαλέα αντίδραση των εθνικιστικών δυνάμεων του φοιτητικού κινήματος και όχι μόνο άντεξε, αλλά σύντομα απέκτησε μαζικό χαρακτήρα. Η Προοδευτική σήμερα αγκαλιάζεται από χιλιάδες φοιτητές σε όλους τους χώρους σπουδών σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Ευρώπη, αφού καθιερώθηκε ως η παράταξη που αγωνίζεται δίπλα στο φοιτητή με σθένος για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του και προάσπιση των κεκτημένων του.

Η πλατιά κινηματική της δράση, απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς φοιτητές που νοιάζονται για το μέλλον της Κύπρου και του Λαού της, που πιστεύουν στη δυναμική διεκδίκηση των φοιτητικών αιτημάτων, που έχουν οράματα για την κοινωνία και τον κόσμο.

Όσοι έχουμε περάσει στα φοιτητικά μας χρόνια από την Προοδευτική μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έχουμε περάσει από ένα μεγάλο σχολείο. Σήμερα λοιπόν έχω την χαρά να έχω μαζί μου , τον Λένο Χριστοφόρου Επαρχιακό Γραμματέα της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.