Ψυγείο η Κύπρος με τους κάτοικους ορεινών περιοχών να βιώνουν σκληρές συνθήκες – «Διεξάγουμε αγώνα επιβίωσης»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Πολύ σκληρές συνθήκες βιώνουν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, οι τιμές είναι στα ύψη, ειδικά στα καύσιμα και στο γκάζι, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοτάρχης Πελενδρίου Νικόλας Πατσιάουρος.

Υπογράμμισε ότι λόγω του παρατεταμένου χειμώνα οι κάτοικοι διεξάγουν αγώνα επιβίωσης και ότι δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο για τις θερμάνσεις τους. Τόνισε ότι αναμένουν ουσιαστική στήριξη και έργα από το κράτος για να μείνουν στα χωριά τους. Θα πρέπει, πρόσθεσε, να μπει και ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εξαγγελιών. Κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση βάζει περιορισμούς στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών επιτρέποντας μόνο μέχρι 3 KW, παρά τις εξαγγελίες της για προώθηση της πράσινης ανάπτυξης.


Ο κοινοτάρχης Παναγιάς Σάββας Νικολάου ανέφερε ότι αναμένουν να γίνουν αναθεωρήσεις στις εξαγγελίες για εξυπηρέτηση των κοινοτήτων, ιδιαίτερα εκείνων που είναι απομακρυσμένες. Η ακρίβεια διπλασιάζεται για τους κατοίκους αυτών των περιοχών που είναι μακριά από αστικά κέντρα, τόνισε.  Υπογράμμισε ότι πρέπει να βοηθηθούν τα νέα ζευγάρια να παραμένουν στις κοινότητες τους και να αναθεωρηθούν τα μέτρα.

Από την κοινότητα Φαρμακά ο Γιώργος Συκοπετρίτης είπε ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν υποστεί πολλές ζημιές καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα δέντρα που άνθισαν δεν θα καρποφορήσουν και ότι το αδρευτικό και υδρευτικό σύστημα εξαρθρώθηκε. Η ύπαιθρος χάνεται, τόνισε προσθέτοντας ότι οι νέοι δεν μένουν πλέον στις ορεινές περιοχές καθώς δεν υπάρχουν κίνητρα. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνονται μόνο εξαγγελίες αλλά και έργα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.