Στο «ψυγείο» οι κινητοποιήσεις από τους τυροκόμους

Αναστέλλουν, για ένα διάστημα, την απόφαση τους να σταματήσουν τις εργασίες στις επιχειρήσεις τους οι τυροκόμοι λόγω της κατοχύρωσης του χαλουμιού ως ΠΟΠ, σε αναμονή επεξεργασίας προτάσεων που κατατέθηκαν σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο γεωργίας.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του κλάδου Γιώργος Πέτρου η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα οι εμπλεκόμενοι φορείς με τον υπουργό γεωργίας κατά την οποία τέθηκαν νέα δεδομένα και προτάσεις που θα πρέπει να αξιολογηθούν σύντομα από ειδικούς.

Στόχος, είπε, να μην σπάσει η αλυσίδα κατασκευής του χαλουμιού και να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι.

«Κοινή αγροτική πολιτική για όλους τους κλάδους»

Όλοι κλάδοι κατασκευής του χαλουμιού μπορούν να τα βρουν βάζοντας κοινές φόρμουλες για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι από την κατοχύρωση του ως ΠΟΠ, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων Κύπρος Μαππούρας.

Χαιρέτισε την απόφαση για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ τονίζοντας ότι δικαιώθηκε ένας αγώνας δεκαετιών.

Ο κύριος Μαππούρας τόνισε ότι πρέπει όλοι να συνεργαστούν με το υπουργείο γεωργίας για να καταρτιστεί ένα πλάνο το οποίο να βοηθήσει στη βελτίωση των υποδομών και σε όσα απαιτούνται με βάση τον φάκελο για το χαλούμι.

Σημείωσε ότι το γεγονός πως αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αγελάδων δημιουργεί κάποια θέματα τα οποία όμως μπορούν να επιλυθούν, όπως είπε.

Θέλουμε κοινή αγροτική πολιτική για όλους τους κλάδους, τόνισε ο κύριος Μαππούρας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.