ΠτΔ: Αδυναμίες στην τηλεκπαίδευση λόγω έλλειψης εμπειρίας από τους εκπαιδευτικούςΑδυναμίες στην τηλεκπαίδευση, εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας από μέρους των εκπαιδευτικών, βλέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη του στον Πολίτη σημειώνει ότι εκεί που παρατηρείται αδυναμία είναι στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι, χωρίς να τους κατηγορεί όπως είπε, δεν εκπαιδεύτηκαν σε αυτό το σύστημα ώστε να μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα, είναι ότι η κυβέρνηση κάνει ένα άλμα όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, ανεξαρτήτως των αδυναμιών που παρατηρούνται.

Κληθείς να πει πότε θα ανοίξουν τα οδοφράγματα, ο Πρόεδρος είπε ότι αν θα επαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια, είναι αδύνατον να μην ανοίξουν τα οδοφράγματα.

Πρόσθεσε ότι είναι θέμα χρόνου πλέον να επιτρέπεται η διέλευση από όλα τα οδοφράγματα.

Για τους 1.500 Τουρκοκύπριους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι δεν είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που προκαλεί το πρόβλημα και ανέφερε ότι δεν έγιναν διακρίσεις αφού όσοι δεν εργάζονται έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα επιδότησης του Υπουργείου Εργασίας.

Όσον αφορά στην πανδημία, σημείωσε ότι έδωσε οδηγίες ώστε ο κενός όροφος του νοσοκομείου Λάρνακας που μόλις έχει αποπερατωθεί, να διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελέσει το νοσοκομείο αναφοράς σε περίπτωση κινδύνου.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα όσα απαιτούνται, για να αντιμετωπιστούν ανάλογου εκτάσεως πανδημίες.