ΠτΔ: Ανέντιμη και ψυχοφθόρα προσπάθεια υπόσκαψης μου


Συνέντευξη στην τηλεόραση Σίγμα και στο Γιάννη Καρεκλα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τα «χρυσά» διαβατήρια.

Κάνει λόγο για ανέντιμη και ψυχοφθόρα προσπάθεια να υποσκαφθεί το ήθος του ΠτΔ και των μελών της οικογένειας του.

Μίλησε και για τον γαμπρό του τον Γιάννη Μισιρλή, λέγοντας μεταξύ άλλων η εταιρεία του κ. Μισιρλή που, υπήρχε 10 χρόνια προτού γίνει γαμπρός του.

«Είναι είναι ένα καταξιωμένο παιδί που ασχολείται κατά κύριο λόγο με οικιστικά ακίνητα. Έχουν ανεγείρει μόνο μια πολυόροφη οικοδομή που θα απευθύνετο σε επενδυτές. Το πρόγραμμα υπήρχε από το 2007. Το 2013 έγινε το πρόγραμμα για τον γαμπρό μου; Πριν παντρευτεί την κόρη μου εργαζόταν και ήταν επιτυχής στις εργασίες του. Δηλαδή, πλέον θα πούμε επειδή κάποιος είναι Πρόεδρος απαγορεύεται στους γαμπρούδες του να ασχολούνται με οτιδήποτε; Πρέπει να είναι άνεργοι; Μιλούν για το δικηγορικό μου γραφείο. Το 50% ανήκει στις κόρες μου το άλλο 50% ανήκει σε άλλους συνεταίρους. Αυτή η προσπάθεια δια των ψιθύρων να υποσκαφθεί το ήθος του ΠτΔ και των μελών της οικογένειας του είναι πολύ ψυχοφθόρος και ανέντιμη».

Για τις πολιτογραφήσεις από το δικηγορικό του γραφείο είπε ότι «Αν υπήρξε παρανομία αν δόθηκε διαβατήριο σε πολίτη τρίτης χώρας που δεν δικαιούτο και βεβαίως εγείρεται θέμα». Αναφέρθηκε επίσης και για την παράταση του προγράμματος που δόθηκε αλλά και για τις εκκρεμούσες αιτήσεις που υπάρχουν. 

«Θέλετε να πείτε ότι το δικηγορικό μου έχει να υποβάλει άλλες 150 και τους έδωσα παράταση για να υποβάλουν; Ουδεμία αίτηση εκκρεμεί για υποβολή από το γραφείο μου. Δόθηκε προθεσμία γιατί υπήρχαν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ γραφείων και ενδιαφερομένων. Για να καταλάβετε και πάλι την κατάχρηση. Δώσαμε ευχέρεια με παράταση, για να μην ματαιωθούν πράξεις και υπήρξαν εταιρείες που διαφήμιζαν, τρέξετε να προλάβετε. Αν διαφανή ότι υπήρξε παρέμβαση από το δικηγορικό γραφεί που φέρει το όνομα για να τους δοθεί το διαβατήριο, τότε αποδέχομαι ότι φέρω ευθύνη».

Σε σχέση με τις πληροφορίες για ύπαρξη κι άλλων βίντεο ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν ανησυχεί και σε περίπτωση που ακολουθήσουν και άλλα βίντεο και βρεθεί ότι είναι και ο ίδιος μπλεγμένος θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα παραιτηθεί.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News