ΠτΔ: Δεσμεύεται να… απολογηθεί για τα διαβατήρια αν καταδεικνύει ευθύνες το πόρισμα Νικολάτου

Για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όση πολεμική κι αν γίνεται εάν έχεις θέσεις σταθερές δεν επηρεάζεσαι. Είναι τα δίκαια του κυπριακού λαού που υπερασπίζεσαι. Και συνεπώς δεν είναι θέμα τι και πώς το λέγουν και δε θέλω να μπω σε, θα έρθει η ώρα που θα πούμε και για όσα ακούγονται και θα διαφανεί όλη η αλήθεια. Για να μην πω “ουδείς αλάθητος”. Γιατί αυτό είναι γεγονός.»

Επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για mea culpa εκ μέρους του, ο Πρόδρος πρόσθεσε πως «δεν έχω πρόβλημα και να απολογηθώ εις εκείνους που είμαι υπόλογος, στον κυπριακό λαό που με εξέλεξε. Και εάν διαφανεί από την έκθεση Νικολάτου ότι φέρει ευθύνη η Κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Κυβέρνησης και βεβαίως θα απολογηθώ και βεβαίως θα αναλάβω τις ευθύνες μου και βεβαίως θα κάνω εκείνα τα οποία πρέπει, τα όσα δεν έπραξα ενδεχόμενα για να διορθωθεί το λάθος. Να έχεις το θάρρος να παραδέχεσαι ότι κύριε ναι, ήτο σφάλμα».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε την έκταση του προβλήματος, λέγοντας πως θα τοποθετηθεί «όταν φτάσει η ώρα».

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.