ΠτΔ για πληθωρισμό: Στην Κύπρο υπάρχει η ΑΤΑ

Στην Κύπρο υπάρχει η ΑΤΑ που σε κάποιο βαθμό, ανάλογα και με τον πληθωρισμό, αναπληροί την απώλεια εισοδήματος, υποστήριξε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για τη σύσκεψη που θα έχει με Υπουργούς για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «επιτρέψετε μου να πραγματοποιήσω τη σύσκεψη χωρίς να προκαταλαμβάνω τις αποφάσεις.

Η κατάσταση είναι όντως δύσκολη και κάθε μέρα καθίσταται δυσκολότερη. Έχουμε ευαισθησίες, έχουμε την αποφασιστικότητα να βοηθήσουμε αλλά πάντοτε μη παραγνωρίζοντας και τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους και το γεγονός ότι, δυστυχώς, η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, όπως διαμορφώνεται από τις διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα τον πόλεμο, δεν είναι κάτι που έχει τερματιστεί έτσι ώστε να μπορεί κανείς να πει μέχρι πού φτάνουν τα μέτρα που θα ανακουφίσουν.

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως τουλάχιστον στην Κύπρο και άλλες δύο χώρες της Ευρώπης, υπάρχει η ΑΤΑ, η οποία σε κάποιο βαθμό αναπληροί, οπωσδήποτε ανάλογα και με τον πληθωρισμό, την απώλεια εισοδήματος».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.