ΠτΔ κατά ΔΗΚΟ: «Εάν ήθελαν πρόωρες εκλογές θα έπρεπε να το ζητούσαν»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, Λευκωσία 4 Φεβρουαρίου 2020.

Επίθεση κατά του ΔΗΚΟ για την καταψήφιση του προϋπολογισμού για 2021 εξαπολύει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας πως είναι ξένοι οι σκοποί προς την οικονομική φιλοσοφία του προϋπολογισμού που έχουν καθορίσει τη στάση του κόμματος της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή διαχωρίζει τη στάση του ΑΚΕΛ.

Σε συνέντευξη του στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Εάν ήθελαν πρόωρες εκλογές θα έπρεπε να το ζητούσαν. Δεν θεωρώ ότι η καταψήφιση από το ΑΚΕΛ έγινε γιατί θέλει πρόωρες εκλογές. Δεν λέει κάτι τέτοιο. Ήταν γιατί διαφωνεί με την οικονομική φιλοσοφία της Κυβέρνησης και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Ενδεχομένως άλλοι να είναι οι στόχοι και οι σκοποί του ΔΗΚΟ όταν επέλεγε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. Σκοποί ξένοι προς την οικονομική φιλοσοφία του προϋπολογισμού…»

Διερωτάται ακόμη γιατί η εμμονή του ΔΗΚΟ με τον Γενικό Ελεγκτή και την έρευνα για τις πολιτογραφήσεις από την ώρα που ο ίδιος δεν αμφισβήτησε και δεν προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις εξουσίες του. Και αποφαίνεται ότι είναι εκβιασμός η καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος απαντά σε συγκεκριμένο ερώτημα για το κατά πόσον θα φτάσει μέχρι το Ανώτατο για τον Γενικό Ελεγκτή, ότι δεν επιλέγει τη σύγκρουση με κανέναν. Αυτό που ζητεί από τους πάντες, αναφέρει, είναι να τηρούν με συνέπεια τις συνταγματικές τους εξουσίες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.