ΠτΔ: Καταγγέλει στους ευρωπαίους ηγέτες τις νέες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας

Διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres. Ξενοδοχειο Intercontinental, Γενεύη, Ελβετία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει στους ευρωπαίους ηγέτες τις νέες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία, περιφρονώντας τον καταστατικό χάρτη, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και την ΕΕ, ζήτησαν από τον Αντόνιο Γκουτέρες να γίνει συνεργός στις παράνομες ενέργειές τους, αξιώνοντας αναγνώρισης κυριαρχίας, του υποτελούς στην Τουρκία, μορφώματος.

Σημείωσε ότι η αξίωση αυτή είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τους όρους εντολής του ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά και αντίθετη στη βούληση της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει κάθε ευρωπαϊκό και διεθνές βήμα.

Σημείωσε ότι στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Πορτογαλία στις 7 και 8 Μαΐου θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα επιδοθεί σε διεθνή εκστρατεία για την ανάγκη σεβασμού και υλοποίησης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των όρων εντολής του ΓΓ του ΟΗΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy