ΠτΔ: Οι θετοί γονείς του “Μάκη” κατέβασαν το βίντεο

Απάντηση στις ύβρεις έδωσαν όσοι αντέδρασαν και υποχρέωσαν τους θετούς γονείς του Μάκη να αποσύρουν το βίντεο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας με πρωταγωνιστή τον Μάκη τον ψηφοφόρο.

Διαβάστε επίσης:
Ο «Μάκης» του ΔΗΣΥ σε προεκλογικό σποτ του ΔΗΚΟ έπαθε Ματίνα Μανταρινάκη (βίντεο)

“Με όλη την ευγένεια προς τους θετούς γονείς του κ. Μάκη δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα μίαν πρόταση. Μόνον άρνηση ακούω, `όχι` σε όλα”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς αν στεναχωριέται που ο Μάκης ο ψηφοφόρος έχει καταλήξει στο ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως “απάντηση στις ύβρεις έδωσαν όσοι αντέδρασαν και υποχρέωσαν τους θετούς γονείς του Μάκη να το αποσύρουν (το βίντεο). Συνεπώς δεν έχω να προβώ σε κανένα σχόλιο”.

Είπε πως αυτό που κάνει είναι έκκληση. “Είναι καιρός αντί να βρίζουμε, αντί να λοιδορούμε, αντί να μηδενίζουμε, αντί με εμπάθεια συνεχώς να είμαστε αρνητές πραγματικοτήτων, καλόν είναι επιτέλους να καταθέσουν προτάσεις”, ανέφερε.

“Ακούω το ΑΚΕΛ καταθέτει προτάσεις. Ακούω διάφορα κόμματα να καταθέτουν προτάσεις. Με όλη την ευγένεια προς τους θετούς γονείς του κ. Μάκη δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα μίαν πρόταση. Μόνον άρνηση ακούω, “όχι” σε όλα”, είπε.

Αυτή, ανέφερε “δεν είναι τακτική και πολιτική που πρέπει να ακολουθεί κατά την άποψή μου ένα κόμμα που θέλει, όπως ισχυρίζεται, να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου”.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του ΑΚΕΛ περί «ξαναζεσταμένου φαγητού» σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Ανάκαμψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για υποβοήθηση των κρατών μελών να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και ως εκ τούτου δεν είναι προεκλογική εξαγγελία.

«Είναι ένα σχέδιο που αυτή την ώρα όλα τα κράτη μέλη – και έχω αναφερθεί χτες σε 18, ενδεχόμενα σήμερα να είναι 20 – έχουν υποβάλει το σχετικό εθνικό σχέδιο με βάση και τους άξονες πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει η Ευρώπη μέχρι το 2030 αν μιλούμε πχ για την περιβαλλοντική πολιτική, την πράσινη οικονομία κλπ», σημείωσε.

Ανέφερε πως κάθε κράτος έχει την εθνική αρμοδιότητα καθορισμού των αξόνων πολιτικής όπου θέλει να δώσει έμφαση έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί. Πρόσθεσε πως συνεπώς δεν χρειάζεται αντιπαράθεση ή περαιτέρω σχολιασμός επί αυτού. “Είναι προεκλογική περίοδος, δικαιολογείται η οποιαδήποτε ενδεχόμενα κριτική, ή εκ πρώτης όψεως, όπως το αντελήφθη το ΑΚΕΛ, ότι επρόκειτο περί ξαναζεσταμένου φαγητού”, σημείωσε.

Ανέφερε πως “είναι πρώτη φορά που σερβίρεται αυτό το έδεσμα και είναι μάλιστα πολύ χρήσιμο και πολύ θρεπτικό. Αρκεί μόνο όλοι να συνεργαστούμε για να μην το κάνουμε δύσπεπτο. Διότι θα έχουμε προβλήματα με την απορρόφηση κεφαλαίων”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.