ΠτΔ προς νέους: «Πειθαρχήστε»

Έκκληση προς τους νέους, όπως λαμβάνουν μέτρα και η γενναιότητα που επιδεικνύουν «να εξαντληθεί στην πειθαρχία για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού», απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στον Πρόδρομο και ερωτηθείς κατά πόσον ανησυχεί από την αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στους νέους και την απειθαρχία που επιδεικνύουν κάποιοι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τους νέους. «Αν δείτε το Πάνθεο των Ηρώων αποτελείται από νέους ανθρώπους που είχαν τη δύναμη, την τόλμη να σταθούν και να αντισταθούν σε πολύ χειρότερα από ό,τι ο κορωνοϊός», ανέφερε, τονίζοντας ότι «αυτό που επιβάλλεται είναι να γίνει συνείδηση, είναι ότι δεν ρισκάρουν τη δική τους ζωή αλλά των δικών τους, των πατεράδων, των παππούδων, των αδελφών τους».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία και τις ανησυχίες που εκφράζονται από πολίτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε είναι πολύ νωρίς για αποφάσεις, τόνισε ωστόσο ότι η σχολική χρονιά «θα ακολουθήσει την εκπαιδευτική της πορεία είτε με φυσική παρουσία των μαθητών είτε διά της τηλεκπαίδευσης».

Σε ό,τι αφορά το μήνυμα της ημέρας, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η Κοίμηση της Θεοτόκου θεωρείται το Πάσχα της Θερινής περιόδου.

«Ο λαός μας είναι λαός που θρησκεύει, πιστεύει και ελπίζει ότι με τη βοήθεια της Παναγίας και του Θεού γενικότερα, θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Βεβαίως, συν Αθηνά και χείρα κινεί», κατέληξε.