ΠτΔ – Τσίπρας τα είπαν στις Βρυξέλλες για Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε χθες βράδυ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, για το Κυπριακό και ιδιαίτερα την ανάγκη συμπερίληψης του εδαφικού στα κεφάλαια που βρίσκονται υπό συζήτηση στις συνομιλίες, ενώ συζήτησαν και το θέμα εγγυήσεων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα ώρα Κύπρου, διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκεσε μία ώρα 45 λεπτά.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΠαρόντες εκτός από τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό, ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ.Τσίπρα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ιδιαιτέρως για την ανάγκη να περιληφθεί στα υφιστάμενα κεφάλαια που ήδη συζητούνται σύντομα και το εδαφικό. Συζητήθηκαν επιπλέον τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, μέσα στο πλαίσιο της ήδη υφιστάμενης πρότασης Αναστασιάδη που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αντάλλαξαν απόψεις και για τα θέματα της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής. Συμφώνησαν μάλιστα στην ανάγκη συνεχούς μεταξύ τους επαφής και πως στο περιθώριο της Συνόδου θα έχουν συναντήσεις με ομολόγους για το Κυπριακό, με έμφαση στην ανάγκη, στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης λύσης να μη υπάρχουν εγγυήσεις ξένων χωρών προς ένα κράτος μέλος της ΕΕ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.