ΠΤΕΡΥΓΑ 3- Μια αλλιώτικη μπάντα που μας παρασύρει σε μουσικά ατμοσφαιρικά μονοπάτια

Η “Πτέρυγα 3” είναι μια διαφορετική και αλλιώτικη μπάντα που έχει κάνει την εμφάνιση της στην ελληνική μουσική σκηνή σχετικά πρόσφατα. Πέντε ιδιαίτεροι άνθρωποι με κοινό στοιχείο την αγάπη και το πάθος τους για έκφραση και δημιουργία, ήρθαν για να μας δηγηθούν τις δικές τους μουσικές ιστορίες μπλεγμένες με ατμοσφαιρικά στοιχεία τρέλας και μελαγχολίας, σκοτεινές μουσικές και μια ιδιαίτερη αδυναμία στους καταραμένους ποιητές.


Οι ΠΤΕΡΥΓΑ 3 δημιουργήθηκαν το 2016 και μουσικά, βαδίζουν σε σκοτεινά και ατμοσφαιρικά μονοπάτια, με ψυχεδελικά στοιχεία στις συνθέσεις τους.

Το 2018 παρουσίασαν ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς τους στο Underground Studio ανοίγοντας το συγκρότημα Sala Niva. Συνέχισαν να πειραματίζονται με τον ήχο τους και να κάνουν live εμφανίσεις σε πλατείες και στο Μουσικό Στέκι Ιλίου.

Το 2019 κατασταλάζουν σε ήχο, ύφος και πρόσωπα.

Η Πτέρυγα 3 είναι :


Λευτέρης Βουτσάς – Τύμπανα

Δημήτρης Μακρέας – Πλήκτρα

Νίκος Τζίμας – Μπάσο, Φωνητικά

Γιάννης Μαλεβίτης – Κιθάρα


Βαγγέλης Τσiμος – Φωνή και ο στιχουργός της μπάντας

Το Φλεβάρη του 2020 παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Cabaret Voltaire παρέα με το συγκρότημα Βίδες και στο τέλος του ίδιου μήνα κυκλοφορούν δωρεάν στο διαδίκτυο το πρώτο τους EP, με τίτλο «Ιστορίες Από Την Τρίτη Πτέρυγα». Σε αυτό περιλαμβάνονται δύο μελοποιημένα ποιήματα˙ Η Μοναξιά της Κατερίνας Γώγου και οι Θάνατοι του Κώστα Καρυωτάκη, ενώ τα υπόλοιπα τρία κομμάτια Δειλοί Αυτόχειρες, Παραβολή Σε Σύγχυση Ελάσσονα και Παράξενη Τρέλλα είναι σε στίχους του Βαγγέλη Τσίμου.

Το Μάρτιο του 2020 κυκλοφορούν το πρώτο τους video clip για το κομμάτι Παραβολή Σε Σύγχυση Ελάσσονα, ενώ παράλληλα δουλεύουν τον πρώτο τους δίσκο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.