Πτήσεις προς την Κερασούντα από ιδιωτική αεροπορική τ/κ εταιρεία

Απευθείας πτήση από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στην Κερασούντα/Ορντού της Τουρκίας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτης της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας, Fly Kıbrıs, που ιδρύθηκε πρόσφατα στα κατεχόμενα. Μεταξύ των ιδιοκτητών της βρίσκεται ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς και γιος του Σερντάρ Ντενκτάς, Ραούφ.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, συνιδιοκτήτες είναι οι Μεχμέτ Νταλμάν Γιουτζέλ και Νουσρέτ Πολάτ. Η ανακοίνωση της έναρξης απευθείας δρομολογίων έγινε από τους ιδιοκτήτες στον εμπορικό επιμελητήριο του Ορντού, στην παρουσίια και του προέδρου του βιομηχανικού επιμελητηρίου αλλά και του Δημάρχου της πόλης.

Ο εγγονός Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον γι’ αυτόν τον προορισμό κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το όλο εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία. Θα φέρουμε τουρίστες και τον πολιτισμό μας σε αυτή την περιοχή, ενώ κι από εδώ θα μεταφέρουμε στην «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, «τους ανθρώπους, τους συμπατριώτες μας. Πραγματοποιούμε μια προσπάθεια να αγκαλιαστεί η κυπριακή κουλτούρα, η πολιτισμική συνένωση», ανέφερε.

Η εν λόγω ιδιωτική αεροπορική εταιρεία στα κατεχόμενά άρχισε τον περασμένο Απρίλιο δρομολόγια από και προς την Τουρκία, κάτι που παρουσιάστηκε ως μια προσπάθεια μείωσης των τιμών των εισιτηρίων, που αυξήθηκαν κατά πολύ, ειδικά από και προς μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι στα κατεχόμενα μένουν πολλοί Τούρκοι από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας εξού και υπάρχει «Σύλλογος Μαυροθαλασιτών».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σήμερα σε δηλώσεις του “υπουργού μεταφορών”, Ερχάν Αρικλί, πως το νέο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα λειτουργήσει αυτή τη φορά στις 15 Ιουνίου, και τα εγκαίνια μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά τις αναπληρωματικές «εκλογές» της 25ης Ιουνίου από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο.

Λέγοντας ότι έχουν επιλυθεί κάποια τεχνικά προβλήματα στο νέο τερματικό, ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι υπάρχει κάποιο χρέος προς την Taş Yapı, τη διαχειρίστρια εταιρεία του “αεροδρομίου”. Πρόσθεσε ότι γι’ αυτό θα υπογραφτεί ένα νέο “πρωτόκολλο” μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy