Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα: Δεν βρέθηκε επικίνδυνη ουσία στο φορτίο λέει ο Δήμαρχος Παγγαίου – Βρέθηκαν 6 σοροί

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης δήλωσε πως η λευκή ουσία που εντοπίστηκε στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα, δεν είναι ραδιενεργό ή βιολογικό υλικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Με drones βρέθηκαν οι έξι από τις οκτώ σορούς των επιβαινόντων.

Άνδρες των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου τη νύχτα έπεσε Ουκρανικό αεροσκάφος τύπου Antonov, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου - Αντιφιλίππων στην Καβάλα, Κυριακή 17 Ιουλίου 2022. Ομάδες πυροτεχνουργών του στρατού θα επιχειρήσουν σήμερα στην τοποθεσία όπου κατέπεσε χθες τη νύχτα αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου Antonov An-12, με 8μελές πληρωμα, το οποίο ενδέχεται να μετέφερε πυρομαχικά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου, κοντά στον τόπο της συντριβής, θα πρέπει να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα και τα κλιματιστικά στα σπίτια τους ώστε να αποτραπεί κάθε επαφή τους με τον αέρα της περιοχής, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο υψηλή είναι η τοξικότητα του φορτίου του αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από την πόλη Νις της Σερβίας και είχε προορισμό την Ιορδανία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τα άγνωστης προέλευσης υλικά, τα οποία βρέθηκαν πέριξ του μοιραίου αεροσκάφους Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, η λευκή ουσία άγνωστης προέλευσης που είχαν εντοπίσει τα drones στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος δεν είναι ραδιενεργό ή βιολογικό υλικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Doc.20220717.3580571.25967840 Scaled
Ο γενικός πρόξενος της ουκρανίας στη θεσσαλονίκη vadym sabluk, φθάνει στην περιοχή όπου τη νύχτα έπεσε ουκρανικό αεροσκάφος τύπου antonov, στην περιοχή του παλαιοχωρίου – αντιφιλίππων στην καβάλα, κυριακή 17 ιουλίου 2022. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι προσπάθειες της πυροσβεστικής και ανδρών των ενόπλων δυνάμεων για την έρευνα στο σημείο που χθες το βράδυ κατέπεσε αεροσκάφος αντόνοφ, στην κοινότητα αντιφιλίππων του δήμου παγγαίου, δυτικά της καβάλας. Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του πυροσβεστικού σώματος μάριο αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, στην επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό. Απε-μπε/απε-μπε/ τσουτσασ λασκαρησ

Αυτό είναι, όπως δήλωσε, το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ που ήρθε από την Αθήνα. Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο για την περισυλλογή των σορών του οκταμελούς πληρώματος του αεροσκάφους.

Σε κάθε περίπτωση αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με την πρόσκρουση του αεροσκάφους θα δώσει στις 18:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική.

Doc.20220717.3580657.25966494 Scaled

Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα: Αρχίζει η περισυλλογή των 6 σορών

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης, συνεργεία της ΕΜΑΚ έχουν ήδη μπει στο πεδίο και με ιδιαίτερη προσοχή προσπαθούν να περισυλλέξουν τις σορούς. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί με τη βοήθεια drones, οι έξι από τις οκτώ σορούς και αναζητούνται οι άλλες δύο.

Οι σοροί του οκταμελούς πληρώματος θα μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κομοτηνή και από εκεί θα τις παραλάβουν οι διπλωματικές αρχές της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Doc.20220717.3580324.25966490 Scaled
Φωτογραφία από drone εικονίζει την περιοχή όπου τη νύχτα έπεσε ουκρανικό αεροσκάφος τύπου antonov, μεταξύ παλαιοχωρίου – αντιφιλίππων στην καβάλα, κυριακή 17 ιουλίου 2022. . Ομάδες πυροτεχνουργών του στρατού θα επιχειρήσουν σήμερα στην τοποθεσία όπου κατέπεσε χθες τη νύχτα αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου antonov an-12, με 8μελές πληρωμα, το οποίο ενδέχεται να μετέφερε πυρομαχικά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος παγγαίου φίλιππος αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων αντιφιλίππων και παλαιοχωρίου του δήμου παγγαίου, κοντά στον τόπο της συντριβής, θα πρέπει να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα και τα κλιματιστικά στα σπίτια τους ώστε να αποτραπεί κάθε επαφή τους με τον αέρα της περιοχής, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο υψηλή είναι η τοξικότητα του φορτίου του αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από την πόλη νις της σερβίας και είχε προορισμό την ιορδανία. Απε-μπε/απε-μπε/ τσουτσασ λασκαρησ

Την ίδια ώρα, ωστόσο , οι ομάδες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς συνεχίζουν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των πυρομαχικών που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση γύρω από τα συντρίμμια.

Όπως τόνισε ο κ. Αναστάσιμης, το έργο των πυροτεχνουργών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με ιδιαίτερη προσοχή και για το λόγο αυτό δεν θα αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στις αγροτικές περιοχές Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Την ίδια ώρα τα τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του δήμου Παγγαίου δίνουν τιτάνιο αγώνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθώς τμήματα των οικισμών Αντιφιλλίππων, Χορτοκοπίου και Παλαιοχωρίου παραμένουν από χθες το βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ προβλήματα αντιμετωπίζονται και στην υδροδότηση των οικισμών.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι επειδή η βλάβη είναι ακριβώς στο χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος είναι πολύ δύσκολο για τα συνεργεία να πλησιάσουν.

Για τον λόγο αυτό θα προσπαθήσουν με γεννήτριες να αποκαταστήσουν ένα μέρος της βλάβης και κυρίως την υδροδότηση σε σημεία των οικισμών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.