Πτώση στην τιμή του φυσικού αερίου, σταθεροποίηση στις τιμές του αργού πετρελαίου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Πτώση σημειώνει την Τετάρτη η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου μετά την έντονη μεταβλητότητα που παρουσίασαν την Τρίτη λόγω ανησυχιών ότι τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού θα μειώσουν την ζήτηση, υπερκαλύπτοντας τις ανησυχίες σε σχέση με την προσφορά μετά τις νέες κυρώσεις που σκέφτονται να επιβάλλουν ΗΠΑ και ΕΕ στην Ρωσία.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου (Άμστερνταμ), συμβόλαια Μαΐου, υποχωρούν κατά 3,2%, στα 106 ευρώ την Μεγαβατώρα.


Η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ σημειώνει μικρή αύξηση 0,22%, στα 106,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό WTI αυξάνεται κατά 0,02%, στα 101,96 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου παρουσίασαν την Τρίτη έντονη μεταβλητότητα, με το Μπρεντ αρχικά να ανέρχεται μέχρι τα 109 δολάρια το βαρέλι, προτού υποχωρήσει στα 104,9 δολάρια το βαρέλι και κλείσει στα 106,64 δολάρια το βαρέλι.

Σε σχέση με τις ανησυχίες για την αύξηση του κορωνοϊού, η Κίνα ανακοίνωσε την επέκταση του lockdown για να καλύψει όλη την Σαγκάη.


Εξάλλου, το αμερικανικό αργό ανήλθε την Τρίτη στα 105 δολάρια για να υποχωρήσει στην συνέχεια τα 100 δολάρια το βαρέλι και να κλείσει τελικά στα 101,9 δολάρια το βαρέλι.

Από την αρχή του 2022, οι τιμές του Μπρεντ και του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 38% και 36%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.