ΠτΒ: Έκανε λόγο για «πλήρη ευθυγράμμιση» της Κύπρου με αποφάσεις ΕΕ για Ουκρανικό

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, η οποία ολοκληρώνει σήμερα, Τετάρτη, επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο, αναφέρθηκε χθες στην πλήρη «ευθυγράμμιση της Κύπρου με τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Η κ. Δημητρίου είχε την Τρίτη χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Michael Roth και Μέλη της Επιτροπής και με τον Πρόεδρο Anton Hofreiter και Μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η κ. Δημητρίου ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές/τριες όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος Κύπρου και Ελλάδας.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τις οποίες καλείται να διαχειριστεί η ΕΕ. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την πλήρη ευθυγράμμιση της Κύπρου με τις αποφάσεις της ΕΕ στο ζήτημα αυτό, επισημαίνοντας την ανάγκη συλλογικής αντιμετώπισης των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική κρίση, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις και οι αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας και της επίδειξης περισσότερης αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών.

Χθες η Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag) Bärbel Bas.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.