ΠτΒ: Η προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων μου

Η προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων μου, δήλωσε την Τρίτη η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Γυναίκες βουλευτές στη Ρουμανία και προώθηση της ισότητας των φύλων ως εθνική δέσμευση» που διοργανώθηκε από τη Γερουσία της Ρουμανίας, είπε ότι ο παγκόσμιος μέσος όρος για τις γυναίκες στα κοινοβούλια είναι σήμερα 25%.

«Παρά την αργή πρόοδο στην προώθηση της συμμετοχής και της ηγεσίας των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες τις τελευταίες δεκαετίες, παραμένουν πολλές προκλήσεις” ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων βρίσκεται στις κορυφαίες προτεραιότητές της, ως νεαρή πολιτικός και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

«Αναγνωρίζοντας τη σχετικά χαμηλή κατάταξη της Κύπρου στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων, η οποία είναι ενδεικτική της ανάγκης βελτίωσης της εκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική, την ηγεσία και τις θέσεις λήψης αποφάσεων, σκοπεύω να πρωτοστατήσω στις προσπάθειες για προοδευτικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και για κινητοποίηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων προκειμένου να προωθηθεί η ισότητα των φύλων και να μπορέσουν οι γυναίκες να συνδυάσουν καλύτερα την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή» συνέχισε.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων έχει υιοθετήσει σημαντική νομοθεσία για την ποινικοποίηση του σεξισμού, της παρενόχλησης, και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.