Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της συνολικής εικόνας της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους έντονου ανταγωνισμού και ρευστότητας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια των εργαστηρίων του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege.

Απευθυνόμενος στους σπουδαστές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος, ο κ. Συλλούρης είπε πως έχουν τα μέσα, τις τεχνικές, την ευρηματικότητα, αλλά και τη δεξιοτεχνία, προκειμένου να αναδείξουν τις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

«Στόχος σας θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση η συνεχής επιμόρφωση και η αφοσίωση στην επαγγελματική αριστεία, η δημιουργία συνεργειών και μία κοινή πορεία μέσα στο ιδιαίτερα δημιουργικό περιβάλλον του επαγγέλματος, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της τέχνης με τις γαστρονομικές εκφράσεις του», πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως «παρόμοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, όπως επίσης αναβαθμίζουν και τη συνολική εικόνα για τον τόπο μας».

«Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού αλλά και ρευστότητας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας» σημείωσε.

Ο κ. Συλλούρης δήλωσε επίσης «πεπεισμένος ότι η αφοσίωση και εργατικότητά σας θα προσφέρουν τα μέγιστα στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα στον τόπο μας».

«Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τα οποία εγκαινιάζουμε σήμερα, σας προσφέρουν πλέον ένα χώρο έκφρασης, μάθησης και εξειδίκευσης μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζει η προσαρμοστικότητα και η δημιουργία», κατάληξε.