Πύλη Εμβολιασμού: Ανοίγει εκ νέου για άτομα άνω των 61 ετών μετά τα χθεσινά παρατράγουδα

Ανοικτή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, θα είναι και σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι συνεχίζεται η υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια. Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι μετά από ενδελεχή εξέταση των δεδομένων και του ενδεχόμενου συσχέτισης του εμβολίου της AstraZeneca με περιστατικά θρομβώσεων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέφρασε την επιστημονική θέση ότι το εμβόλιο παραμένει αποτελεσματικό και ασφαλές και ότι τα οφέλη από τη χορήγησή του υπερτερούν των κινδύνων παρενεργειών. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός καταλήγει ότι η πιθανότητα εμφάνισης περιστατικών θρομβώσεων μετά από τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνια, ωστόσο θα συμπεριληφθεί στις παρενέργειες στο Φύλλο Οδηγιών Χρήσης για σκοπούς ενημέρωσης.

Χθες, επεισοδιακό ήταν το άνοιγμα της Πύλης Εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 61 ετών. Τα εμβόλια των Pfizer και Moderna έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγα λεπτά, την ώρα που χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca παραμένουν αδιάθετες. Στη συνέχεια, «έπεσε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αρκετές ώρες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.