Πύλη Εμβολιασμού: Καθυστέρηση λόγω υπερφόρτωσης και… 10.000 ραντεβού τα δέκα πρώτα λεπτά!

Άνοιξε σήμερα από τις 7:30 το πρωί και θα παραμείνει μέχρι τις 8.00 το βράδυ η Πύλη Εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 37-38 ετών.

Τα πρώτα δέκα λεπτά, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο, εξυπηρετήθηκαν πάνω των 10.000 κόσμου.

Υπερφορτώθηκε μόλις άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού, δεν είναι νέο, δεν είναι η πρώτη φορά και φυσικά δεν είναι η τελευταία!

Λόγω του συστήματος το οποίο δεν αντέχει τόσο αρκετό κόσμο, η Πύλη για ακόμη μία φορά είχε τα θεματάκια της.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 04 Μαΐου η πύλη άνοιξε στις 07:30 για άτομα ηλικίας 37 και 38 ετών.

Οι συμπολίτες μας έτρεξαν να κλείσουν ένα ραντεβού, όμως το σύστημα παρουσιάσε ξανά κάποια… ζητήματα, προκαλώντας προβλήματα πρόσβασης σε αρκετούς δικαιούχους.

Ερωτηθείς ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι δεν πρέπει να δίνουμε περαιτέρω διάσταση στο θέμα. “Πάντα υπάρχουν τα τρία-τέσσερα λεπτά καθυστέρησης και θα υπάρχουν όσο ο κόσμος παλεύει για ένα pfizer ή ένα moderna επειδή υπάρχει διστακτικότητα στα άλλα εμβόλια”, σημείωσε.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 8.30πμ έκλεισαν 10.326 ραντεβού, από τα 14.387 που είναι διαθέσιμα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της COVID-19 επικεντρώνεται αυτή την περίοδο στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 30-38 ετών.

Σημειώνει, ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με βασικό στόχο την κάλυψη σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού εντός Μαΐου, προσθέτοντας ότι ο στόχος για εμβολιασμό τουλάχιστον με την 1η δόση πέραν του 60% του πληθυσμού, που δύναται να εμβολιαστεί, μέχρι το τέλος Ιουνίου, είναι εφικτός, εάν ληφθούν υπόψη οι προγραμματισμένες παραλαβές από τα αδειοδοτημένα εμβόλια και η αυξημένη ανταπόκριση από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός, διαλαμβάνει ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις ηλικιακές ομάδες 35-36 ετών Πέμπτη 6 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ, 33-34 ετών την Παρασκευή 7 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι προσβάσιμη τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ότι  οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

Σημειώνει ότι τις προηγούμενες ημέρες που η Πύλη Εμβολιασμού ήταν διαθέσιμη για ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα των 61-70, διευθετήθηκαν μέχρι τις 8.00 χθες το βράδυ 8.480 ραντεβού από σύνολο 12.960 που είχαν δοθεί και συμπληρώνει ότι ο προγραμματισμός για την περίοδο μετά τις 8 Μαΐου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.