Πυρ κατά μέτωπο από νοσηλευτές: Τον ΟΚΥπΥ τον απασχολεί μόνο η εικόνα του – Δεν έχουμε μαγικό ραβδί απαντά ο Οργανισμός

Είναι σχεδόν καθημερινές οι επιθέσεις, λεκτικές ή σωματικές, σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού στα σημεία διαλογής των ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ κατηγόρησε τον ΟΚΥΠΥ πως η μόνη του έγνοια είναι η εικόνα του. Επίσης είπε ότι ο Οργανισμός κρύβει τα πάντα κάτω από το χαλί, σημειώνοντας ότι δεν δείχνει διάθεση για επίλυση του προβλήματος. Ο κ. Πετέλης ξεκαθάρισε ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί παρόμοιο επιθετικό περιστατικό σε ΤΑΕΠ, θα απομακρύνουν τα μέλη τους από τα σημεία διαλογής και θα εργάζονται εντός του ΤΑΕΠ. Σημείωσε ότι παρά τις επιστολές που απέστειλε η ΠΑΣΥΝΟ προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, εδώ και ένα χρόνο δεν λήφθηκαν μέτρα για την προστασία τους. Για αυτό είπε, πλέον είναι αναγκασμένοι να προστατεύσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πετέλης αναφέρθηκε και σε περιστατικό στο οποίο ασθενής έφτασε στο ΤΑΕΠ η ώρα 9 το πρωί και εξετάστηκε η ώρα 8 το βράδυ.

Δεν έχουμε μαγικό ραβδί απαντά ο Χαριλάου

Ο ΟΚΥΠΥ δεν έχει μαγικό ραβδί για να επιλαμβάνεται όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, τόνισε ο Χαράλαμπος Χαριλάου, σχολιάζοντας τις αναφορές για επιθέσεις, λεκτικές ή σωματικές, σε βάρος των νοσηλευτών στα σημεία διαλογής των ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ είπε ότι για να λειτουργήσουν σωστά τα ΤΑΕΠ πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συνεργασία, επισημαίνοντας ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει το ρόλο και την ευθύνη του, με σκοπό τα περιστατικά να διεκπεραιώνονται γρήγορα και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Την ίδια ώρα, ο κ. Χαριλάου απέρριψε τις αναφορές του Θεόδωρου Πετέλη της ΠΑΣΥΝΟ, ότι ο ΟΚΥΠΥ κρύβει τα πάντα κάτω από το χαλί.

Σημείωσε ακόμα ότι αντιμετωπίζονται άμεσα, όλα τα επείγοντα περιστατικά στα οποία κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου. Παράλληλα υπέδειξε ότι οι ασθενείς που επισκέπτονται τα ΤΑΕΠ, πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy