Πυρ ομαδόν από τα κόμματα για την καλπάζουσα ακρίβεια

ΑΚΕΛ: «Οι καταναλωτές πληρώνουν ακριβά την αδράνεια της κυβέρνησης»

 

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα προκάλεσε η σύσκεψη-φιάσκο στο Προεδρικό, στην οποία δεν λήφθηκε κανένα μέτρο για άμεση μείωση της τιμής του ρεύματος ή έστω για συγκράτηση των αυξήσεων, αλλά ούτε και για ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Το ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι «οι καταναλωτές παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι στις συνεχείς ανατιμήσεις και την καλπάζουσα ακρίβεια», ενώ παράλληλα «συνεχίζουν να πληρώνουν την αδράνεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού με αποτέλεσμα η Κύπρος να παραμένει ουραγός στις ΑΠΕ». Επανέφερε επίσης τις προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει εδώ και μερικούς μήνες για μείωση της τιμής του ρεύματος, όπως η διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη βάση του μοντέλου που εφαρμόζεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς και η φορολόγηση του υπερκέρδους των εταιρειών ενέργειας όπως έπραξαν ήδη άλλες χώρες, προκειμένου να στηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες.

«Εργαλεία υπάρχουν. Αυτό που απαιτείται είναι πραγματική πολιτική βούληση για ανακούφιση των καταναλωτών από τις αυξήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά η κυβέρνηση αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν διαθέτει (την αναγκαία βούληση)», επεσήμανε το ΑΚΕΛ.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα, με εξαίρεση τον ΔΗΣΥ ο οποίος επικαλέστηκε την ανάγκη να μην τεθούν σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.