Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η κίνηση του προέδρου του ΔΗΣΥ να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την ώρα που υπάρχουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε το πρωί στον ΑΣΤΡΑ προκλητική τη συμπεριφορά του Αβέρωφ Νεοφύτου λέγοντας ότι σε συνθήκες απαγόρευσης ακόμα και στους συγγενείς των ασθενών, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετέβη στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, συνοδευόμενος κιόλας από κάμερα. Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Νεοφύτου για τα «νοσοκομούθκια» που τόλμησαν να ζητήσουν ότι τους υποσχέθηκαν. Επίσης, τόνισε ότι κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν ποιοι έδωσαν άδεια στον Αβέρωφ Νεοφύτου να εισέλθει στο Νοσοκομείο, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε επί τούτου.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης την κίνηση του προέδρου του ΔΗΣΥ να μεταβεί σε Νοσοκομείο για επικοινωνιακούς σκοπούς ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου τόνισε ότι οι αξιωματούχοι του κράτους πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα λέγοντας ότι είναι προκλητικό από πλευράς του Αβέρωφ Νεοφύτου να παραβιάζει τους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου δεν θέλησε να σχολιάσει τις επικρίσεις των κομμάτων και αρκέστηκε να πει ότι ο Οργανισμός θα τοποθετηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο επί του θέματος.