«Πυρά» Χριστοφίδη κατά ΥΠΠΑΝ για προγράμματα «ΔΡΑ.Σ.Ε», ολοήμερο σχολείο και συνοδούς

Πυρά κατά του Υπουργείου Παιδείας από τον επικεφαλής του τομέα Παιδείας και βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη, σχετικά με τα προγράμματα «ΔΡΑ.Σ.Ε», το Ολοήμερο Σχολείο και τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, επέκρινε το Υπουργείο Παιδείας για την μη λειτουργία του τρίτου Δημοτικού Σχολείου στο Καιμακλί, ως ολοήμερου.

Ο λόγος, τόνισε είναι το ότι προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί με τη μέθοδο της αγοράς Υπηρεσιών, ουδέποτε συμπληρώνονται οι διαδικασίες και ως εκ τούτου η δομή του Ολοήμερου Σχολείου ξεκινά το. Νοέμβριο.

Δεν μπορεί, τόνισε, οι γονείς για δύο μήνες να μην έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους.

Επέκρινε επίσης το Υπουργείο ότι μετά από δέκα χρόνια διακυβέρνησης δεν έχει καταθέσει στη Βουλή τη νομοθεσία που υποσχέθηκε για εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας του 1999 για τα θέματα της ενιαίας ειδικής εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η δομή «ΔΡΑ.Σ.Ε» για την ενισχυτική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας κατέρρευσε λόγω της εισαγωγής της αγοράς υπηρεσιών και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι όσοι εργοδοτούνταν στη δομή, έφευγαν για να εργαστούν ως αντικαταστάτες ή κάπου αλλού, καθώς ήταν κακοπληρωμένοι.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι καθαρά για οικονομικούς λόγους, το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει πλαφόν συνοδών σε κάθε επαρχιακή επιτροπή και ως εκ τούτου οι συνοδοί δεν δίδονται με βάση τις ανάγκες της κάθε επαρχίας αλλά με βάση το τί μπορεί η κάθε επαρχιακή επιτροπή να δώσει με βάση την οροφή του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.