«Πυρά» Δρ. Αβραάμ Ηλία προς Κουλούμα – «Ντροπή – Πριν βγάζει τη γλώσσα του σε περίπατο…»

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα προχώρησε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, Μάριου Κουλούμα.

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Ηλία:

«ΝΤΡΟΠΗ κ. ΚΟΥΛΟΥΜΑ!

Με έκπληξη, άκουσα τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Συνδέσμου Ασθενών Κύπρου κ. Μ. Κουλούμα, να μου επιτίθεται προσωπικά σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, ό,τι αρνήθηκα να νοσηλεύσω στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου, ασθενή ηλικίας 25 ετών, η οποία θα υποβαλλόταν σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση.

Επίσης, με έκπληξη, τον άκουσα να με κατηγορεί για βασίλεια και φέουδα στο Νοσοκομείο.

Θα συμβούλευα τον κ. Κουλούμα, πριν βγάζει τη γλώσσα του σε μακρύ περίπατο να γνωρίζει ως όφειλε τους κανόνες εισαγωγής των ασθενών στους Παιδιατρικούς Θαλάμους.

Αγαπητέ κ. Κούλουμα, στους Παιδιατρικούς Θαλάμους του Μακάρειου Νοσοκομείου εισάγονται παιδιά ηλικίας 0-16 ετών. Πώς μπορεί να εισαχθεί για νοσηλεία μια 25χρονη ασθενής, ότι και να παρουσίαζει;

Όσον αφορά τα βασίλεια και φέουδα, ουδέποτε υπήρξα βασιλέας ή φεουδάρχης! Τέλος, επειδή ο τόπος είναι μικρός και ο καθένας και το ποιόν του γνωστό, θα συμβούλευα τον κ. Κουλούμα, να είναι διπλά προσεκτικός όταν αναφέρεται στο όνομα μου.

Αγαπητέ, κ. Κουλούμα, πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί και ως Παιδιατρική Κλινική είμαστε υπέρμαχοι τους και όχι του “this is Cyprus”».

Χ.Χαριλάου: «Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου δεν αρνήθηκε την περίθαλψη»

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου δεν αρνήθηκε την περίθαλψη 24χρονης με εγκεφαλική παράλυση στο Μακάριο Νοσοκομείο και ούτε έχει τις όποιες εμπάθειες δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαραλάμπος Χαριλάου, απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου.

Ο κ. Χαριλάου επεσήμανε ότι το ζήτημα είναι νομικό καθώς ο χώρος που νοσηλεύεται ο κάθε ασθενής ανάλογα με το αν είναι ενήλικας ή ανήλικος καθορίζεται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Όπως είπε, μόλις ο ΟΚΥΠΥ ενημερώθηκε για το περιστατικό ζήτησε γνωμάτευση από τους νομικούς του Συμβούλους καθώς δεν θέλει ούτε να παρανομεί ούτε να θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών ενώ ζητήθηκε όπως είπε, πλήρη ενημέρωση από το Νοσοκομείο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy