Πυρά ΕΤΥΚ κατά Ελληνικής Τράπεζας – «Παραβιάζει τις συλλογικές συμβάσεις»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Περιφρονητική και απαξιωτική τόσο προς το Υπουργείο Εργασίας όσο και προς την ΕΤΥΚ χαρακτηρίζει τη στάση της Ελληνικής Τράπεζας όσον αφορά την πρόθεση της να προχωρήσει με πλεονασμό πέραν του 50% των εργαζομένων της για το 2022, παραβιάζοντας τις συλλογικές συμβάσεις, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ Χρήστος Κονομής.

Διαβάστε επίσης:

 ΕΤΥΚ: Κύκλοι του ΔΗΣΥ στρώνουν χαλί για απολύσεις σε Ελληνική και ΚΕΔΙΠΕΣ

Μιλώντας στην Πρωϊνή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ επέκρινε τη στάση της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας σημειώνοντας ότι ο χώρος είναι καζάνι που βράζει. Πρόσθεσε ότι η ΕΤΥΚ έχει συγκαλέσει επαρχιακές γενικές συνελεύσεις  για τις 18 του μήνα και δεν απέκλεισε τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Ο κύριος Κονομής κατήγγειλε την Ελληνική Τράπεζα ότι απειλεί με πλεονασμό πέραν του 50% των εργαζομένων χωρίς να τους δώσει σχέδιο πακέτο αποχώρησης, περιφρονώντας τους εργασιακούς θεσμούς.

Πρόθεση της τράπεζας είπε, είναι να απολυθούν για το 2022, 350 εργαζόμενοι ενώ για τα επόμενα χρόνια γίνεται λόγος για πέραν από τους μισούς υπαλλήλους της τράπεζας.

Ερωτηθείς εάν όντως κύκλοι του ΔΗΣΥ βρίσκονται πίσω από τις απολύσεις σε ΔΗΣΥ και ΚΕΔΙΠΕΣ ο κύριος Κονομής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει κατά πόσον κάποιοι κύκλοι του ΔΗΣΥ επηρέασαν τις αποφάσεις τόσο στον Συνεργατισμό όσο και στην Ελληνική Τράπεζα. Αυτό είναι αυταπόδεικτο, επισήμανε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.