«Πυρά» Κουκουμά σε Αβέρωφ για τον «λεκέ» – «Να αρχίσει από Ρώσους μεγιστάνες πελάτες του δικηγορικού Αναστασιάδη»

Ενέγραψε θέμα στη Βουλή για τους εργαζόμενους της RCB το ΑΚΕΛ

«Οι εργαζόμενοι στις χώρες της Ευρώπης δεν μπορεί να γίνουν τα θύματα του οικονομικού πολέμου ΕΕ-Ρωσίας. Με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα συζητήσει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της το μέλλον των 440 εργαζομένων της RCB», σημειώνει σε σχετική ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

«Η Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η κυπριακή κυβέρνηση πήραν αποφάσεις για την τράπεζα χωρίς να γνοιαστούν για τους εργαζόμενους που θα βρεθούν στο δρόμο», πρόσθεσε.

«Βασικά ούτε καν τους ρώτησαν. Εκτός από τα λεφτά των καταθετών, κάποιος -η κυβέρνηση της χώρας για παράδειγμα…- θα έπρεπε να συγκινηθεί και για τις θέσεις εργασίας, για την τύχη των εργαζόμενων της τράπεζας», συνέχισε.

Ανάλογα ζητήματα αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν κι άλλοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα επηρεαστούν άμεσα ή έμμεσα από τις κυρώσεις.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουκουμάς, «ο Αβέρωφ Νεοφύτου που μίλησε χθες στο Οικονομικό Φόρουμ για την «απορωσοποίηση» της Ευρώπης και για τον «λεκέ που είναι ευκαιρία τώρα να τον διώξουμε» θα μπορούσε να αρχίσει από τους Ρώσους μεγιστάνες πελάτες του Δικηγορικού Γρ. Νίκος Αναστασιάδη ή από τους τραπεζίτες σπόνσορες των κομματικών εκδηλώσεων του Συναγερμού».

«Λεκές είναι τα φαγοπότια των -κάθε εθνικότητας- ολιγαρχών, όχι η δουλειά των εργαζόμενων που θα βρεθούν στο δρόμο μέσα σε μία νύκτα», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.